Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αποδέχθηκε αιτήματα της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

xorafi kaliergeia
Newsroom
26/05/2021 12:44
 
 
 

Καρποφόρησε η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να παρέμβει στα – προς διαβούλευση – μέτρα που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Πολιτικής για τους νέους αγρότες.

Στην μέχρι στιγμής, διαβούλευση της πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» δύο από τα αιτήματα της Περιφέρειας έγιναν δεκτά, ενώ αναμένονται να γίνουν αποδεκτά κι άλλα.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο έχει κάνει δεκτό το αίτημα για μείωση της τυπικής απόδοσης από 18.000€ σε 10.000€, που σημαίνει μείωση του μεγέθους παραγωγικής δυναμικότητας όπως αναφέρεται στη νέα προκήρυξη και αφορά στον εκσυγχρονισμό αυτών των εκμεταλλεύσεων. Επίσης, έγινε δεκτό το αίτημα μείωσης της κατώτερης βαθμολογίας για τα νησιά της Περιφέρειας από 45 σε 40 μόρια, κάτι πολύ σημαντικό για τους νησιώτες αγρότες. Και τα δύο αιτήματα θεωρούνται πολύ κομβικά για την βοήθεια των αγροτών, αλλά και ενθαρρυντικά για την ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης με δύο επιστολές, αλλά και με συχνές τηλεφωνικές παρεμβάσεις παρουσίασε εμπεριστατωμένες αιτιάσεις για τη διαφορετικότητα της νησιωτικότητας με τα μικρά αγροκτήματα που δεν μπορούν να συγκριθούν με τα εκατοντάδων στρεμμάτων αγροκτήματα της Στερεάς Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν να υπαχθούν κάτω από την ίδια ομπρέλα μέτρων.

Στο ίδιο δελτίο Τύπου αναφέρεται, πως προκειμένου να πεισθεί ο υπουργός και οι επιτελείς του να δεχθούν τα αιτήματα της Περιφέρειας, χρειάστηκε και η προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στην μεταξύ τους υπογραφή της σύμβασης για τα βοσκοτόπια.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*