Χαράλαμπος Κόκκινος: «Είναι λυπηρό για το Ν. Αιγαίο να κινείται δίχως πυξίδα!»

Ευχαριστήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου
Newsroom
18/06/2021 15:24
 
 
 

Νέα ανακοίνωση κατά της περιφερειακής αρχής εξέδωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ειδικότερα, ο κ. Κόκκινος εστίασε την κριτική του στη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου και στην απόφαση για παύση λειτουργίας της ΕΤΑΙΡ. ΠΡΟ. ΦΥΚΑ. σε Ρόδο και Κω, υποστηρίζοντας ότι είναι «κοινωνικά άδικο οι νησιώτες να βλέπουν τα προβλήματα τους να αυξάνονται και την ίδια ώρα να πολλαπλασιάζονται τα “ρουσφέτια”, η λασπολογία στους πολιτικούς αντιπάλους και οι σπατάλες από αυτούς που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του δημοσίου χρήματος στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου:

Η κοροϊδία των νησιωτών μας, οι σπατάλες δημοσίου χρήματος, η επένδυση σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και η ανακολουθία μεταξύ δηλώσεων και πράξεων από πρωτεύθυνα στελεχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο καλά κρατεί…

Συγκεκριμένα :

-Την ώρα που στο νησί της Ρόδου πολίτες και τουρίστες έβλεπαν τεράστιους όγκους σκουπιδιών και τη δυσοσμία κατακαλόκαιρο «να κάνει πάρτι» σε δρόμους και στενά, ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου ανακοίνωνε… μελλοντικές δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Νότιου Αιγαίου.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών αποτελεί δυσφήμιση και είναι ευθύνη του Δήμου Ρόδου (που συμμετέχει και στο ΦΟ.Δ.Σ.Α. …) και ελπίζουμε να μην δούμε ποτέ ξανά τέτοια κατάσταση ούτε εμείς… ούτε οι τουρίστες! Αν μάλιστα αγανακτισμένοι πολίτες ή η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου στραφούν με μηνύσεις (σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ) σε όποιον δυσφημίζει το νησί τότε… τα πράγματα λαμβάνουν άλλη διάσταση…!

Στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. … αφενός αναμένουμε ακόμα τα έργα που εξαγγέλλονται να υλοποιηθούν κάποτε… και αφετέρου να μάθουμε τις «διαδικασίες» που θα ακολουθηθούν σε αυτά… διότι:

α) Η μειοψηφία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (δηλ. το 47%…) είναι και εκεί αποκλεισμένη και δεν μπορεί ούτε να ασκήσει εύκολα έλεγχο ούτε να συνδράμει με τις προτάσεις της…

β) Λογιστής και στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. φέρεται με στοιχεία στο «Διαύγεια» να έχει επιλέγει πάλι και να αμείβεται «παχυλά» ο… ίδιος – «απαραίτητος» λογιστής που αμείβεται… και σε άλλες εταιρείες της αυτοδιοίκησης που εμπλέκεται ο κ. Χατζημάρκος… και που τον είχε λογιστή στις εταιρείες στις οποίες απασχολούνταν επαγγελματικά (σύμφωνα με αποκαλύψεις ΜΜΕ που δεν διαψεύστηκαν)!

γ) Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός δέχτηκε – προ ολίγου καιρού – την λογοκρισία και πολιτική «διαπόμπευση» από τον κ. Χατζημάρκο επειδή εξέφρασε διαφορετική άποψη για έργο ΦΟ.Δ.Σ.Α. στο Δήμο του!!!

-Την ώρα που η φτώχεια και η ανεργία φουντώνει και η τουριστική περίοδος «συρρικνώνεται», θα περίμενε κανείς ότι ζητήματα που θεωρούνταν δρομολογημένα θα προχωρούσαν, όμως συμβαίνει το αντίθετο… ενώ από την 1η Μαΐου έχουμε εισέλθει στην Αντιπυρική περίοδο βλέπουμε επιλογές – τοποθετήσεις 4μηνιτων για την Πυροπροστασία (χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ… ) και… η ΕΤΑΙΡ. ΠΡΟ. ΦΥΚΑ. να σταματά την λειτουργία της στη Ρόδο και στην Κω και κάποια στελέχη της να είναι εκτός των διαδικασιών… Είναι θλιβερό, η εταιρεία της αυτοδιοίκησης που είχε προοπτικές και υπήρχε και η αναγκαιότητα υλοποίησης οργανωμένων δράσεων της σε όλα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, να έχει αυτή την άσχημη κατάληξη… Οι υποσχέσεις για λειτουργία και αναβάθμιση της ήταν ψεύτικες και πήγαν… στον «βρόντο»! Προκαλεί επίσης αγωνία και η καθυστέρηση έλευσης των απαραίτητων εναέριων πυροσβεστικών μέσων στην περιοχή μας!

Είναι λυπηρό για το Ν. Αιγαίο, την «τουριστική ναυαρχίδα» της χώρας μας, να κινείται σε «αχαρτογραφητα νερά» και δίχως «πυξίδα»! Είναι κοινωνικά άδικο οι νησιώτες μας να βλέπουν τα προβλήματα τους να αυξάνονται και την ίδια ώρα να πολλαπλασιάζονται τα «ρουσφέτια», η λασπολογία στους πολιτικούς αντιπάλους και οι σπατάλες από αυτούς που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του δημοσίου χρήματος στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου!

Ας αντιληφθούν ότι οι δημαγωγικές ανακοινώσεις και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τους δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά… μεγαλώνουν την κοινωνική οργή και την λαϊκή αγανάκτηση!

(Visited 168 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*