Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό: Έκκληση για εμβολιασμό και πιστή τήρηση μέτρων προστασίας και υγειονομικών πρωτοκόλλων

Newsroom
16/07/2021 11:59
  •  
  •  
  •  

 

Στην «σκιά» των νέων επιδημιολογικών δεδομένων συνεδρίασαν χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε αναλυτική καταγραφή όλων των δεδομένων και συγκεκριμένα, παρακολούθηση των στοιχείων των αφίξεων, ανάλυση της δημοσιότητας που παράγει η Πρωτοβουλία καθώς και παρουσίαση του πλάνου της διαφημιστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Από τα παραπάνω στοιχεία, αποτιμάται το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και σχεδιασμού ως προς τη διαχείριση και την προβολή του προορισμού, καθώς και η – μέχρι σήμερα – θετική πορεία της τουριστικής περιόδου, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, τα δεδομένα του πρώτου 10ήμερου του Ιουλίου αποτυπώνουν μια σημαντική δυναμική για ανάκαμψη, όπως καταγράφουν οι κρατήσεις και οι αφίξεις, αφού παρουσιάζεται αύξηση 75% σε σύγκριση με το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ο απολογισμός δε, από την εκκίνηση μέχρι τις 10 Ιουλίου, μόνο των απευθείας διεθνών αφίξεων στο Νότιο Αιγαίο (χωρίς δηλαδή τις πτήσεις με ανταπόκριση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή τους επιβάτες του ακτοπλοϊκού δικτύου), ξεπερνά ήδη το μισό εκατομμύριο επισκέπτες για το Νότιο Αιγαίο.

Ωστόσο, τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το τελευταίο τριήμερο και χθες, ενόσω η τηλεδιάσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη, καθώς και η πορεία που δείχνει να παίρνει η υγειονομική κρίση, αλλά και η έξαρση των μεταλλάξεων δεν αφήνουν περιθώρια υπέρμετρης αισιοδοξίας. Για την ακρίβεια, ο πολλαπλασιασμός του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, φέρνει την κατάσταση στο υγειονομικό επίπεδο σε οριακό σημείο.

Κάλεσμα σε εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και χρήση των τεστ
Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για τον έλεγχο της πανδημίας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα και υπέρτατη αξία και επεσήμαναν την ανάγκη μεγιστοποίησης της προσπάθειας, ώστε να μην χαθεί αυτό που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, πρωτίστως από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Εφόσον λοιπόν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και τα ιατρικά δεδομένα, το εμβόλιο είναι αυτή την στιγμή το κυριότερο όπλο, που προφυλάσσει την υγεία του εμβολιασμένου, αλλά σπάει και την αλυσίδα της διασποράς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς και να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να χρησιμοποιούν τα τεστ.

Στο σημερινό οριακό σημείο, απευθύνουν ένα προσκλητήριο αυξημένης υπευθυνότητας και εγρήγορσης, τονίζοντας ότι η συλλογική τουριστική συνείδηση πρέπει να γίνει οδηγός όλης της κοινωνίας, κάθε οικογένειας, κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου, κάθε πολίτη.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρει ακόμα πως όσα κατάφεραν μέσα στην πανδημία οι άνθρωποι του Ν. Αιγαίου δεν είναι λίγα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα είναι σπουδαίο. Το υπόλοιπο είναι μία ακόμα μεγάλη μάχη, που δεν κερδίζεται από τους μισούς. Θα κερδηθεί μόνο αν την δώσουμε όλοι».

(Visited 32 times, 1 visits today)