Συνεχίζει να είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

φωτιά Σκαδό
Newsroom
23/07/2021 15:07
 
 
 

 

Πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) παραμένει ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου), σύμφωνα με την Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής, ωστόσο παρακαλούνται πολύ οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν και για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται σε Κυκλάδες και Κάρπαθο-Κάσο, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις.

Επίσης, για αύριο 24 Ιουλίου 2021 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονή εκδρομέων στις ευπαθείς περιοχές και δάση από τις 21:00 έως τις 06:00 της επομένης, της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου που περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Στις Π.Ε. Ρόδου, Κω και Καλύμνου ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές), καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

(φωτό αρχείου)

(Visited 78 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*