Τι πρέπει να προσέξουμε τις ημέρες του καύσωνα: Ανακοίνωση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

Newsroom
26/07/2021 13:35
 
 
 

Με τον αφρικανικό καύσωνα να βρίσκεται προ των πυλών και δεδομένου ότι από την Τρίτη 27 Ιουλίου έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου θα επικρατήσουν υψηλές
θερμοκρασίες οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τους 38°C, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε ανακοίνωση με τα μέτρα προστασίας κατά την εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από υψηλές θερμοκρασίες (ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού), ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, συνιστάται:

*Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

*Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

*Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

*Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

*Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: http://www.moh.gov.gr/articles/heaIth/agogiygeίas/596-Ρrostateytika-metra-gia-ton-kayswna.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.