Το Περιφερειακό φυτώριο Ν. Αιγαίου κοντά στους μαθητές

admin
29/01/2015 07:18
 
 
 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού φυτωρίου Ν. Αιγαίου  πραγματοποίησε το Δημοτικό σχολείο του Κολεγίου Ρόδου, με σκοπό την ξενάγηση και την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του θερμοκηπίου, ενημερώθηκαν για τους τρόπους παραγωγής των φυτών και παρακολούθησαν τον τρόπο δημιουργίας νεαρών  δενδρυλλίων  που  χρησιμοποιούνται στις δενδροφυτεύσεις της Περιφέρειας.

Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, ο υπεύθυνος του Περιφερειακού φυτωρίου Γεωπόνος ΤΕ Νίκος Ρένεσης, μετά από πρόσκληση που του έγινε, επισκέφθηκε το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου  για τον σχολικό κήπο.

Οι μαθητές διδάχτηκαν την ανάγκη δημιουργίας  του σχολικού κήπου και τα πλεονεκτήματα που αποφέρει τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στους ίδιους, διαμορφώνοντας  κοινωνικούς χαρακτήρες μέσα από την συνεργασία, καθώς «θέτει περιβαλλοντικούς προβληματισμούς, συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια και στην καλή φυσική και συναισθηματική υγεία, βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση των μαθητών».

Στη συνέχεια, οι μαθητές περπάτησαν στον κήπο τους και με τη βοήθεια του γεωπόνου και των καθηγητών τους σχεδίασαν νέα παρτέρια και συμπλήρωσαν με νέες ιδέες τα υπάρχοντα με φυτικό υλικό που τους παραχωρήθηκε από το Περιφερειακό φυτώριο Ν. Αιγαίου. 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*