Τρία ακόμη ασθενοφόρα μικρού όγκου σε Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Newsroom
19/10/2021 11:08
 
 
 

Την προμήθεια τριών νέων ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενισχύοντας τον στόλο του ΕΚΑΒ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα τρία νέα ασθενοφόρα, θα παραδοθούν στην 2η ΔΥΠΕ και προορίζονται για τα νησιά Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αναγκών των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των τριών μικρών νησιών.

Για την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την τροποποίηση της απόφασης ένταξης της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», σύμφωνα με την οποία η συνολική και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη αυξάνεται από 2.046.652,61€ σε 2.273.152,61€. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας του ΕΚΑΒ, κρίσιμου παράγοντα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών, είναι μεταξύ των στόχων που έθεσε εξ αρχής η Περιφερειακή Αρχή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια 41 συνολικά ασθενοφόρων.

Έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα συνολικά 35 ασθενοφόρα, 17 στο ΕΚΑΒ και 18 στην 2ηΔΥΠΕ.
Συγκεκριμένα, έχουν παραδοθεί 27 ασθενοφόρα μικρού όγκου σε Θήρα, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Σύρο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο, Τήνο, Σέριφο, Ανάφη, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Κάσο, Χάλκη, Λειψούς,Μεγίστη, Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, και Κουφονήσι, καθώς και 8 ασθενοφόρα 4×2 σε Σύρο, Πάρο, Νάξο, Κω και Ρόδο.

Εκκρεμεί η παράδοση 3 ακόμη ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ (2 ασθενοφόρων 4×4 για Νάξο και Ρόδο και μία κινητή μονάδα για την Σύρο) και 3 μικρού όγκου στη 2ηΔΥΠΕ για τα οποία έγινε η παραπάνω τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης και αναμένεται ο διαγωνισμός, για Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο.

Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προμήθεια των 41 ασθενοφόρων, ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*