Μήνυμα Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom
28/10/2021 15:42
 
 
 

Σήμερα συμπληρώνονται 81 χρόνια από το Έπος του ’40.

Ένα μικρό έθνος αψήφησε την υπεροπλία των Δυνάμεων του Άξονα, υπερασπίστηκε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, ύψωσε ανθρώπινο τείχος στη λαίλαπα της βαρβαρότητας και τάχθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Με το ηχηρό ΟΧΙ τους, οι Έλληνες πήραν θέση και καθόρισαν τον μέλλον τους και την εξέλιξή τους, αδιαμφισβήτητα μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες, στο ξέφωτο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και ενός κράτους Δικαίου.

Ο σεβασμός, η ευγνωμοσύνη, η συγκίνηση και η σκέψη μας είναι σήμερα στην άξια γενιά του ’40, που, στα συντρίμμια του πολέμου και της κατοχής, όρθωσε ανάστημα, κοίταξε ψηλά και πρόκοψε.
Τους χρωστάμε το σήμερα και τους ευγνωμονούμε για τον πατριωτισμό τους και τη θυσία τους για το έθνος.

Η σημερινή 28η Οκτωβρίου δεν είναι μόνο άλλη μία ευκαιρία να τιμήσουμε τους Έλληνες του ’40. Είναι μία ευκαιρία να συλλογιστούμε τα δικά μας μεγάλα Όχι, που θα καθορίσουν, από εδώ και εμπρός, την πορεία μας ως έθνος.
Αν με την ίδια ενότητα και ομοψυχία, προβάλλουμε τη δική μας σθεναρή άρνηση απέναντι στη φαυλότητα, τη μιζέρια, τη διαφθορά, την απραξία, τότε θα έχουμε δικαιώσει τη θυσία τους και θα έχουμε αποδώσει με πράξεις το σεβασμό μας.

Το Έπος του ’40, πρότυπο εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας, ας αποτελέσει πηγή τόλμης, ώστε να παίρνουμε θέση απέναντι στα σύγχρονα διλήμματα και τις προκλήσεις. Και πηγή νηφαλιότητας, ώστε να αποφασίσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε τη δική μας προκοπή και πατριωτισμό.

Χρόνια Πολλά.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*