Στις 10 Νοεμβρίου η κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου – ΠΕΔ για συντελεστές ΦΠΑ και ανεμογεννήτριες

Newsroom
07/11/2021 10:29
 
 
 

 

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος της κοινής συνεδρίασης είναι η επικαιροποίηση της κοινής θέσης της Περιφέρειας και των 34 δήμων του Νοτίου Αιγαίου για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των νησιών της Περιφέρειας.

Την διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου και Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συζητηθούν από τα δύο κορυφαία όργανα της Αυτοδιοίκησης A’ και Β’ βαθμού, τα δύο σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη και το μέλλον των νησιών της Περιφέρειας, είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

Για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε στην επιστολή του ότι αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και των νησιών της, τα οποία – ακόμη και στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης – κατάφεραν να φέρουν αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές τους κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Όσον αφορά στην χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ο Περιφερειάρχης ανέφερε στην επιστολή του ότι αποτελεί ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις νησιωτικές κοινότητες. Η κοινή συνεδρίαση αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσης, η οποία, αφενός θα σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των νησιών, αφετέρου θα προάγει την χρηστή χρήση των φυσικών πόρων, δίνοντας την δυνατότητα στους νησιώτες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.