Κατ΄ οίκον εμβολιασμός στη Νάξο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Newsroom
14/12/2021 21:02
 
 
 

 

Με τη συνδρομή των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζονται και στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί για την COVID-19., οι οποίοι πραγματοποιούνται με ευθύνη του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, «σε εβδομαδιαία βάση, ο Δήμος μεριμνά για τις προγραμματισμένες μετακινήσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου, ώστε να μπορούν και οι συμπολίτες μας με αναπηρία, οι μοναχικοί και ηλικιωμένοι χωρίς δυνατότητα μετακίνησης να εμβολιάζονται κατ’ οίκον».

Η διαδικασία που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας για το κλείσιμο των ραντεβού έχει ως εξής:

1ο Βήμα: Ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό του ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό του

2ο Βήμα: Ο ιατρός συμπληρώνει αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr

3ο Βήμα: Αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα (SMS) µε το ακόλουθο κείμενο: «Το αίτημά σας για εμβολιασμό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον ορισμό του ραντεβού σας»

4ο Βήμα: Ο πολίτης λαμβάνει κλήση από Ιατρό του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου µε σκοπό τον ορισμό ραντεβού

5ο Βήμα: Πραγματοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού

6ο Βήμα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την αποστολή ενημερωτικού µμηνύματος (SMS) στο κινητό του πολίτη: «Ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας. Μετά από 1 μέρα μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Gov.gr ή ΚΕΠ»

*Ο κατ΄ οίκον εμβολιασμός αφορά αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία χωρίς δυνατότητα μετακίνησης

(Visited 283 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*