Γιάννης Μαράκης: Συμβάσεις κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Newsroom
15/12/2021 21:17
 
 
 

 

Για συμβάσεις κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Μαράκης.

Όπως αναφέρει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να δαπανήσει 3.600 ευρώ για μεταφορά χριστουγεννιάτικων κατασκευών (!) και 3.080 ευρώ για λήψη και εκτύπωση φωτογραφιών (!) στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου μας προέβη, με απόφαση κατά πλειοψηφία, σε δύο συμβάσεις ξεκάθαρης λογικής κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας.

• 3.600 ευρώ για μεταφορά χριστουγεννιάτικων κατασκευών.

Δαπάνη που κρίνεται περιττή μιας και ο δήμος διαθέτει οχήματα για την εν λόγω μεταφορά.
Δαπάνη που κρίνετε αδιαφανής μιας και για ακόμα μια χρονιά η συγκεκριμένη δαπάνη οδηγήθηκε με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένους ίδιους με πέρυσι δύο ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., αποκλείοντας άλλους συντοπίτες μας και αφαιρώντας την δυνατότητα για καλύτερη τιμή.

• 3.080 ευρώ για λήψη και εκτύπωση φωτογραφιών στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Δαπάνη που κρίνεται σκανδαλώδης μιας που κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος της επιχείρησης και αντιδήμαρχος κ. Σέργης δήλωσε πως η συγκεκριμένη σύμβαση γίνετε για να καλύψει οφειλές προς συγκεκριμένο εργολάβο μιας και προηγούμενες εργασίες του δεν μπορούσαν λόγο νομιμότητας να πληρωθούν.

Η σπατάλη και το μοίρασμα δημοτικού χρήματος σε φίλους και αρεστούς αποτελεί καθημερινή πρακτική της δημοτικής αρχής, με μόνο στόχο τη διαχείριση του εκλογικού ακροατηρίου.
Την ίδια στιγμή οι ανάγκες για μικρά και μεγάλα έργα στον τόπο μας κρίνετε επιβεβλημένη και η Δημοτική αρχή λάμπει δια της απραξίας της.

Οι μέρες της σιωπής μας, του «βάζουμε πλάτη» για να γίνει κάτι στο τόπο, τέλειωσαν, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις «σκοτεινές» δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την επαναφορά την νομιμότητας και της λογικής, κάτι που θα πράξουμε.

Μαράκης Γιάννης

Η απόφαση για τα 3.080 ευρώ για λήψη και εκτύπωση φωτογραφιών για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

x

Η απόφαση για τα 3.600 ευρώ για μεταφορά και τοποθέτηση των Χριστουγεννιάτικων κατασκευών

(Visited 591 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*