Διαλέξεις αστυνομικών σε σχολικές μονάδες της Νάξου και της Αντιπάρου

Newsroom
28/12/2021 16:17
 
 
 

Τρεις ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων της Νάξου και της Αντιπάρου πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Τμημάτων, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου (03/12/2021), αστυνομικοί του Α.Τ. Πάρου επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Αντιπάρου (08/12/2021) και αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Δρυμαλίας επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο Χαλκείου (09/12/2021).

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων.

Επίσης, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.


Τις ομιλίες παρακολούθησαν 79 μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

(Visited 258 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.