Θεοφάνεια σε Νάξο και Πάρο: Δεν θα γίνει αγιασμός κατ΄οίκον – Κανονικά ο αγιασμός των υδάτων την Πέμπτη

Newsroom
05/01/2022 13:30
 
 
 

 

Κανονικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα θα γίνουν οι εκδηλώσεις για τον αγιασμό των υδάτων, αύριο Πέμπτη, εορτή των Θεοφανείων σε Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο.

Ωστόσο, δε θα γίνει αγιασμός στα σπίτια των πιστών λόγω των μέτρων κατά της Covid-19. Ο αγιασμός θα δοθεί ανήμερα στις εκκλησίες αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, η εντολή που δόθηκε από τη Μητρόπολη Παροναξίας προς τους εφημέριους των Ενοριών σε Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο, είναι όχι αγιασμός κατ’ οίκον, αλλά μόνο στους ναούς, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.


Θεοφάνεια: Με ποια μέτρα θα γίνει η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων


Σε ότι αφορά τη Χώρα Νάξου στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής αύριο το πρωί θα τελεστεί κανονικά και τηρουμένων όλων των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού (μάσκες κ.λπ.), ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο μικρό λιμάνι.

Πώς θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στο Φιλώτι Νάξου

Όπως ανακοίνωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου ανήμερα των Θεοφανείων ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 5:00 το πρωί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων εντός του Ιερού Ναού και στη συνέχεια όπως κάθε χρόνο, στο πηγάδι θα τελεστεί εν συντομία η ακολουθία του Αγιασμού.

Στις 12:00 μ.μ οι πιστοί μπορούν να μεταβούν στο λιμάνι του Καλαντού όπου θα γίνει ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Όπως ισχύει για όλες τις ενορίες της Μητρόπολης Παροναξίας, δεν θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός στα σπίτια του χωριού λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου παρακαλεί τους πιστούς που θα συμμετέχουν στις παραπάνω ακολουθίες, να τηρήσουν απαρεγκλίτως τα μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τους νόμους του κράτους.

(Visited 1.500 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*