Μαγευτικές εικόνες από ζευγάρι κύκνων που βρήκαν καταφύγιο από το χιονιά στη Νάξο

Newsroom
22/01/2022 16:36
 
 
 

 

Τη Νάξο επέλεξε ένα ζευγάρι κύκνων για να περάσει αυτές τις παγωμένες ημέρες της κακοκαιρίας «Ελπίς»…

Οι πανέμορφοι κύκνοι, λευκοί σαν τα χιόνια που αναμένονται τις επόμενες ώρες στο νησί, βρίσκονται στην Αλυκή Νάξου (δίπλα στο αεροδρόμιο), μαγεύουν με την ομορφιά τους και αποτελούν μια «όαση» μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες και δύσκολες μέρες λόγω της πανδημίας και του χιονιά.

Το ζευγάρι των κύκνων (Cygnus olor) φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην Αλυκή δίπλα στο αεροδρόμιο, μαζί με πολλά ακόμη είδη μεταναστευτικών πτηνών.

«Η σπάνια για την Νάξο, όσο και εντυπωσιακή, αυτή εμφάνιση δείχνει για άλλη μια φορά την σημαντικότητα του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στη Νάξο, το οποίο δυστυχώς δεν προστατεύεται όπως του αρμόζει και όπως ορίζει η νομοθεσία» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής» Νάξου που αποτελεί το «φύλακα-άγγελο» της άγριας ζωής στο νησί.

«Οι αρχές, αλλά και εμείς οι ίδιοι, οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το στολίδι του νησιού, μοναδικό στο Νότιο Αιγαίο και να το προστατεύσουμε από ανθρωπογενείς παράνομες ενέργειες που απειλούν τους σπάνιους αυτούς επισκέπτες αλλά και την ίδια την Αλυκή. Είναι στο χέρι όλων μας η προστασία αυτού του πολύτιμου υγροτόπου και των κατοίκων του» προσθέτει.

*Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής» Νάξου, από απόσταση με τηλεφακό, χωρίς να ενοχληθούν τα πτηνά.

(Visited 1.676 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*