Νάξος-Πυροσβεστική: Μετέφερε έκτακτως ασθενή που είχε αποκλειστεί από τα χιόνια – Παρεμβάσεις βοήθειας στα ορεινά του νησιού

Newsroom
24/01/2022 14:59
 
 
 

 

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νάξου χρειάστηκε σε πολλές περιπτώσεις για να αντιμετωπιστούν έκτακτα γεγονότα αποκλεισμού πολιτών λόγω της χιονόπτωσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με σημαντικότερο την επείγουσα μεταφορά ασθενή από τα Λιγαρίδια στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr περί τις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Πυροσβεστική κλήθηκε ώστε να συνδράμει και να μεταφέρει αποκλεισμένο, λόγω της χιονόπτωσης νεαρό ασθενή με σκωληκοειδίτιδα από τα Λιγαρίδια μέχρι το Γαλανάδο που περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μιας και λόγω του παγετού δεν μπορούσε να περάσει από το οδικό δίκτυο προς την ορεινή Νάξο.

Ο νεαρός έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και έτσι όχημα του Πυροσβεστικού μετέβη στα Λιγαρίδια και μετέφερε τον ασθενή στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε στο Γαλανάδο.

Παρεμβάσεις και μεταφορές αποκλεισμένων πολιτών

Ωστόσο, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε ακόμα τρεις περιπτώσεις (10 ατόμων συνολικά) την Κυριακή ώστε να συνδράμει για τη μεταφορά πολιτών που είχαν αποκλειστεί με τα οχήματα τους σε δρόμους της ορεινής Νάξου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Σταυρός Κεραμωτής-πόρτα Κορώνου στο όχημα οικογένειας (5 άτομα) έσπασαν οι αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί στο χιονισμένο οδόστρωμα. Τα μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με ασφάλεια με όχημα της Πυροσβεστικής.

Παρόμοια είναι και δύο ακόμα περιστατικά στην ίδια περιοχή, με περιπτώσεις αποκλεισμού -λόγω χιονιού- όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Να σημειωθεί ότι όχημα και άνδρες της πυροσβεστικής όπως και περιπολικό της αστυνομίας περιπολούν συνεχώς από χθες στο οδικό δίκτυο της Νάξου και είναι σε ετοιμότητα ώστε να παρέμβουν σε περίπτωση ανάγκης για βοήθεια, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

(Visited 932 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*