Δύο μέτρα χιόνι και ισχυρός παγετός στην ορεινή Νάξο – Δύσκολη η κατάσταση (video+φώτος)

Newsroom
26/01/2022 15:10
 
 
 

 

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να έχει φύγει όμως πίσω της έχει αφήσει πολλά προβλήματα… Σε πολλές περιοχές της ορεινής Νάξου εξακολουθούν να υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ενώ οδικές αρτηρίες είναι αδιάβατες.

χιόνια Νάξος

Η χιονόπτωση έχει σταματήσει όμως ο μεγάλος όγκος χιονιού που έχει συσσωρευτεί, ο παγετός, οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν, οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονται και η δυσκολία στην πρόσβαση σε πολλά χωριά δημιουργούν δύσκολες συνθήκες στους κατοίκους της ορεινής Νάξου.

χιόνια Νάξος

Και σήμερα, από νωρίς το πρωί πέντε μηχανήματα του επαρχείου Νάξου και τρία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καταβάλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους από το χιόνι, που σε πολλά σημεία φτάνει τα δύο μέτρα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αφού τα αυτοκίνητα με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ είναι αδύνατον χωρίς τη βοήθεια εκχιονιστικών οχημάτων να προσεγγίσουν σημεία και περιοχές που θα πρέπει να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Τεχνικοί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν βλάβη

Αυτή την ώρα διακοπή ρεύματος έχει η περιοχή του Λυώνα και όπως χθες, έτσι και σήμερα, μηχανήματα του επαρχείου Νάξου ανοίγουν δρόμο για να φτάσει το συνεργείο στο σημείο της βλάβης.

Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση και για τους κτηνοτρόφους του νησιού μέχρι να φτάσουν στα ζώα τους για την καθημερινή τους φροντίδα…

Όπως δήλωσαν στο naxostimes.gr τόσο ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, όσο και ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής -οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στα ορεινά χωριά- η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω του τεράστιου όγκου χιονιού που έχει συσσωρευτεί και οι δρόμοι άκρως επικίνδυνοι λόγω του ισχυρού παγετού.

χιόνια Νάξος

«Θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και αν αυτές είναι απαραίτητες να γίνονται με προσοχή και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων» σημείωσε ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης από την Κωμιακή που βρίσκεται αυτή την ώρα.


Νάξος: Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται μέχρι αύριο η κυκλοφορία – Πού χρειάζονται αλυσίδες τα οχήματα 


Εξάλλου με νεότερη απόφαση της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου έδωσε παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας στα ορεινά του νησιού μέχρι την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Πέμπτη μετά από απόφαση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 2.276 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*