Κλειστό σήμερα το αεροδρόμιο Νάξου …λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου!

αεροδρόμιο Νάξου
Newsroom
31/01/2022 12:22
 
 
 

 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το αεροδρόμιο της Νάξου αφού ο μοναδικός υπάλληλος παροχής υπηρεσιών Πληροφοριών Πτήσεων (AFIS) νοσεί με κορωνοϊό… Το αεροδρόμιο έκλεισε χθες, Κυριακή στις 8:26 το βράδυ.

Έτσι λοιπόν ακυρώθηκαν για τη Δευτέρα (31-01-2022) οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις από τις Olympic Air και Sky Express.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη (01-02-2022) με όλες οι πτήσεις από και προς το νησί, μιας και αναμένεται αντικαταστάτης του άρρωστου υπαλλήλου με εσωτερική απόσπαση.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου covid-19 σε υπάλληλο που υπηρετεί στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Νάξου.

«Κατόπιν τούτου, και εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, η ΥΠΑ μετά από την διαπίστωση του κρούσματος προχώρησε στην αντικατάσταση του υπαλλήλου και στην απολύμανση όλων των χώρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου. Από το γεγονός επηρεάστηκαν δυο (2) τακτικές πτήσεις εσωτερικού που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί, οι οποίες έχουν ήδη επαναπρογραμματιστεί για αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022» σημειώνει.

Ένας υπάλληλος χωρίς ρεπό και άδεια

Όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στα 12 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος εξυπηρετεί όλες τις πτήσεις (επιβατικές, νοσοκομειακές και στρατιωτικές) καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια.

Στα 7 από τα 12 αεροδρόμια δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, αφήνοντας κενά υποστελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

«Η υποστελέχωση του κλάδου είναι προϊόν του παγώματος των προσλήψεων, της μετάταξης 57 υπαλλήλων AFIS στον κλάδο Ηλεκτρονικών (προς εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων με την ανοχή της προηγούμενης και της τωρινής Διοίκησης) και της συνταξιοδότησης υπαλλήλων. Επίσης οφείλεται στην προετοιμασία ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της ΥΠΑ, που προϋποθέτει τη συρρίκνωση του αριθμού των υπηρετούντων υπαλλήλων η οποία όμως είναι σε βάρος των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών νησιών γενικότερα» σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και προσθέτει:

«Επειδή, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από τη Διοίκηση της ΥΠΑ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που να αφορά σε μετατάξεις-προσλήψεις στον κλάδο Πληροφοριών Πτήσεων με προοπτική άμεσης υλοποίησης, το φαινόμενο του κλεισίματος αεροδρομίων εκτιμούμε ότι θα είναι συχνό ενώ προβλέπεται να ενταθεί κατά τους θερινούς μήνες λόγω της αύξησης του αριθμού των πτήσεων και της επέκτασης των ωραρίων».

Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο είχαν κλείσει τα αεροδρόμια Ικαρίας, Μήλου, Κοζάνης και πρόσφατα των Κυθήρων.

(Visited 1.807 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*