VIDEO-Νάξος: Έκτακτη τριπλή διακομιδή με Chinook ασθενών με Covid-19

Newsroom
12/02/2022 02:06
 
 
 

 

Τριπλή αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε με Chinook, τα ξημερώματα του Σαββάτου, από τη Νάξο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του naxostimes.gr, και οι τρεις νοσούντες διακομίστηκαν μέσα σε ειδική κάψουλα, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα και ήταν σοβαρά περιστατικά τα οποία δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο του νησιού. Μάλιστα οι δύο από τους τρεις ασθενείς ταξίδεψαν διασωληνωμένοι.

Το Chinook έφτασε στο αεροδρόμιο της Νάξου περίπου στις 18:30.

Οι τρεις ασθενείς με Covid-19 μεταφέρθηκαν σταδιακά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα σε ειδική κάψουλα επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο.

Ο πρώτος ασθενής μεταφέρθηκε στο Chinook στις 9:30, ο δεύτερος στις 11:15 το βράδυ της Παρασκευής και ο τρίτος στη 01:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αμέσως μετά το ελικόπτερο αναχώρησε για την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι στη Νάξο τον τελευταίο μήνα παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού με αποτέλεσμα το νησί να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» για περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες. Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες αρκετά είναι και τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Νάξου.

(Visited 4.235 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*