Ο Διόνυσος με τις Μαινάδες, Λαμπαδηφόροι, Κουδουνάτοι και Κορδελάτοι …στόλισαν αποκριάτικα τη Νάξο (video+φώτος)

Αποκριάτικος στολισμός
Newsroom
13/02/2022 21:30
 
 
 

 

Πρώτη Κυριακή της Αποκριάς σήμερα και η Νάξος «φόρεσε» τα αποκριάτικα της…

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φρόντισε να ξεκινήσει από την Κυριακή ο αποκριάτικος στολισμός, ενώ κανείς δεν ξέρει -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- εάν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ποια θα είναι τα μέτρα που θα τηρηθούν.

αποκριάτικος στολισμός

Και φέτος, όπως πέρυσι, το νησί στολίστηκε σύμφωνα με την παράδοσή του στην Αποκριά και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο τριήμερο.

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης, θα συναντήσεις πάνω στις κολώνες, λαμπαδηφόρους, κορδελάτους, κουδουνάτους, δάδες και στάχια όπως αυτά που φορούν οι λαμπαδηφόροι της Νάξου το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς και αποκριάτικα στολίδια που «φωνάζουν» «τριήμερο αποκριάς στη Νάξο»!

αποκριάτικος στολισμός αποκριάτικος στολισμός

Ήδη ο Διόνυσος και οι Μαινάδες …ξεκίνησαν να στέκονται κάτω από την Πορτάρα καλωσορίζοντας τα πλοία που πάνε κι έρχονται στο νησί.

Η Νάξος, προ πανδημίας αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς τις ημέρες της αποκριάς και χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν.

Ποιος δε θυμάται και δεν αναπολεί τα αποκριάτικα ξεφαντώματα στη Χώρα και τα χωριά του νησιού. Λαμπαδηφόροι, Κουδουνάτοι, Κορδελάτοι, Διόνυσος, Μαινάδες και Σάτυροι, μασκαράδες και γλέντια σε όλη τη Νάξο απ’ άκρη σ΄ άκρη.

Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός Αποκριάτικος στολισμός

 

(Visited 1.086 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*