VIDEO: «Όχι στον πόλεμο» βροντοφώναξαν οι Λαμπαδηφόροι της Νάξου (φώτος)

Λαμπαδηφορίες 2022
Newsroom
06/03/2022 01:51
 
 
 

 

«Όχι στον πόλεμο» βροντοφώναξαν το Σάββατο το βράδυ οι Λαμπαδηφόροι της Νάξου …που τίμησαν το έθιμο και ξεχύθηκαν στους δρόμους του κάστρου και την παραλία.

Λαμπαδηφορίες 2022

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη οργάνωση, οι «φανατικοί» της Λαμπαδηφορίας έβαψαν τα πρόσωπα τους, ντύθηκαν με λευκά σεντόνια και στάχυα, πήραν δάδες στα χέρια και ότι κρουστά είχαν και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «Εεε, Οοο!! Εεε, Οοοοο!!we say “No” to the War».

Λαμπαδηφορίες 2022

Οι περισσότεροι Λαμπαδηφόροι συγκεντρώθηκαν πίσω από το κάστρο, στην παιδική χαρά του Αγίου Μηνά και ανηφόρησαν προς το κάστρο όπου συναντήθηκαν και με άλλους Λαμπαδηφόρους και όλοι μαζί με αλαλαγμούς, κραυγές και υπό τη συνοδεία κρουστών κατευθύνθηκαν μέσα από τα σοκάκια, στην κεντρική παραλιακή οδό.

Λαμπαδηφορίες 2022 Λαμπαδηφορίες 2022

Στη συνέχεια κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της παραλίας όπου έκαψαν το «Σκιάχτρο» χορεύοντας ξέφρενα …και με τις κραυγές τους ξόρκισαν το «κακό».

Λαμπαδηφορίες 2022

Ήταν μια όμορφη έκπληξη για τον κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω, αφού όλοι γνώριζαν ότι λόγω της πανδημίας το δρώμενο δεν θα πραγματοποιηθεί.

Λαμπαδηφορίες 2022 Λαμπαδηφορίες 2022 Λαμπαδηφορίες 2022

Μπορεί οι Λαμπαδηφόροι να μην ήταν πολλοί, μπορεί να μην οργανώθηκε όπως τα προ κορωνοϊού χρόνια η εκδήλωση όμως έδωσαν ζωντάνια και χρώμα στο τελευταίο Σαββατόβραδο της Αποκριάς.

Νάξος: Οι δικές μας, μοναδικές Λαμπαδηφορίες …που σίγησαν λόγω κορωνοϊού 

Να σημειωθεί ότι οργανωμένα, οι Λαμπαδηφορίες της Νάξου έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2019.

(Visited 1.224 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*