Ξεκινά η υπογείωση των καλωδίων στη χερσαία ζώνη Λιμένα Νάξου

admin
30/11/2014 14:07
 
 
 

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες υπογείωσης

 του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χερσαία ζώνη Λιμένα Νάξου (από τον ΟΤΕ έως το κατάστημα Relax), όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Ταμείο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το έργο σχεδίασε και υλοποιεί το Δ.Λ.Τ. Νάξου και στόχο έχει την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και την αισθητική αναβάθμιση της παραλίας.

Οι εργασίες – που αφορούν στην κατασκευή υπόγειου δικτύου χαμηλής τάσης (μήκους 302 μ.), στην αποξήλωση του εναέριου δικτύου (μήκους 778 μ.), στην απομάκρυνση των 19 στύλων της ΔΕΗ και στη διευθέτηση και επανασύνδεση περίπου 25 παροχών – θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της περιοχής, δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον.

Το έργο της υπογειοποίησης υλοποιείται από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου Νάξου ύψους 84.258 ευρώ και σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αποτελώντας την απαρχή για μια προσέγγιση δημιουργίας, αποκατάστασης και ανάδειξης και άλλων περιοχών των νησιών μας.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του έργου που σχεδιάστηκε από το 2012 και υλοποιείται σήμερα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Σέργης δήλωσε: «η υπογείωση των καλωδίων, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αποφέρει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους καταναλωτές και λιγότερες βλάβες, δημιουργώντας ελκυστικότερη εικόνα στην περιοχή. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο αντικατάστασης και βελτίωσης του φωτισμού από τα Παλάτια έως την περιοχή του Αγίου Γεωργίου, που θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα, είναι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη της παραλίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος ως τόπου διαβίωσης, κατοικίας και συνάντησης».

(φωτό: aegeanews.gr)

(Visited 44 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.