Καταγγελία: «Να σταματήσουν να ανάβουν δάδες μέσα στο κάστρο οι Λαμπαδηφόροι. Κινδυνεύουμε!» (φώτος)

Λαμπαδηφόροι φωτιές
Newsroom
08/03/2022 21:53
 
 
 

 

Την ανάγκη να σταματήσουν να ανάβουν δάδες μέσα στο κάστρο οι Λαμπαδηφόροι εξέφρασαν στο naxostimes κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι, φοβούμενοι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρουν στο naxostimes.gr εκεί που κανείς δεν το περίμενε και δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, οι Λαμπαδηφόροι και πάλι εμφανίστηκαν στα στενά σοκάκια του κάστρου και μάλιστα με αναμμένες τις δάδες…

Λαμπαδηφόροι φωτιές

«Δεν περιμέναμε ότι θα πραγματοποιηθεί φέτος το δρώμενο. Ξαφνικά είδαμε τους Λαμπαδηφόρους με αναμμένες δάδες να περνούν μέσα από τα στενά σοκάκια του κάστρου δίπλα ή κάτω από τα σπίτια μας τα οποία στηρίζονται σε ξύλινα δάπεδα. Εάν αρπάξει φωτιά τίποτα δε θα σώσει εμάς, τις περιουσίες μας αλλά και το κάστρο ολόκληρο. Έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στις αρμόδιες αρχές για το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε με το συγκεκριμένο δρώμενο. Τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να απευθυνθούμε μάλιστα και στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να υπάρχει αστυνόμευση και παρουσία πυροσβεστών για να μην περνούν με αναμμένες δάδες στα στενά του κάστρου, λόγω μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς. Είναι τόσο δύσκολο να ντύνονται και να προετοιμάζονται οι Λαμπαδηφόροι σε μια πιο «ανοιχτή» περιοχή; » σημειώνει στο naxostimes κάτοικος της περιοχής.

Λαμπαδηφόροι φωτιές

Όπως επίσης καταγγέλλει εφέτος οι κάτοικοι αιφνιδιάστηκαν από το δρώμενο μη ξέροντας τι να κάνουν για να πείσουν τους Λαμπαδηφόρους να σβήσουν τις φωτιές από τις δάδες που κρατούσαν.

Λαμπαδηφόροι φωτιές

«Ακουμπούσαν τις φωτιές στις ξύλινες οροφές από τα σοκάκια, οι οποίες αποτελούν το πάτωμα από τα σπίτια μας! Τις πλησίαζαν ακόμα και εκεί που είναι η εγκατάσταση του καυστήρα και του πετρελαίου θέρμανσης» αναφέρουν.

Λαμπαδηφόροι φωτιές Λαμπαδηφόροι φωτιές Λαμπαδηφόροι φωτιές

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι καπνοί από τις φωτιές έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο κάστρο.

«Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι απαράδεκτο κάθε χρόνο να φοβόμαστε να μην καεί το σπίτι μας ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι. Είναι πάρα πολλοί. Όσο και να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μπορεί και να προσέχουν, υπάρχουν και πολλοί άλλοι (οι περισσότεροι) που όχι μόνο δεν προσέχουν αλλά είναι και προκλητικοί. Όταν το Σάββατο το βράδυ είπα σε κάποιον την ώρα που περνούσε από το σπίτι μου να κατεβάσει τη δάδα και να σβήσει τη φωτιά, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά μου απάντησε ότι με τον καπνό της φωτιάς …θα μου σχηματίσει έναν σταυρό στο σπίτι μου, όπως το Πάσχα» σημειώνει η καταγγέλλουσα.

Λαμπαδηφόροι φωτιές Λαμπαδηφόροι φωτιές Λαμπαδηφόροι φωτιές

(Visited 1.613 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*