Παράταξη Χατζηανδρέου: «Να εφαρμοστεί άμεσα ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και όχι από 01/01/2025»

Newsroom
14/03/2022 00:05
 
 
 

 

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτη Μαυρομάτη με θέμα την «Άμεση εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά», η οποία κοινοποιήθηκε και στον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, απέστειλε για δεύτερη φορά η παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» επανέρχεται στο θέμα και ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η διεκδίκηση άμεσης εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά (και όχι μετά από τρία χρόνια, όπως προβλέπεται), καθώς οι ανατιμήσεις των προϊόντων, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στις τιμές των καυσίμων, έχει δυσκολέψει κατά πολύ τη ζωή των νησιωτών.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

Θέμα: Άμεση εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά

κ. Πρόεδρε, επαναφέρουμε το αίτημα μας να εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης, η διεκδίκηση για την άμεση εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά.
Όπως υπογράμμισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Μαρτίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας Αντώνης Πιτταράς, πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας που μας αφορά όλους, τώρα περισσότερο από ποτέ, δεδομένου ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η ανατίμηση στις τιμές των προϊόντων, η αύξηση στις τιμές των λογαριασμών της ΔΕΗ και των καυσίμων δυσκολεύει τη ζωή των νησιωτών.

Η πρόταση μας είναι να διεκδικήσουμε με όποιο τρόπο μας επιτρέπει η θέση μας, την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ECOFIN για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και όχι να εφαρμοστεί μετά από 3 χρόνια (01-01-2025).

(Visited 204 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*