Φιλώτι: Οδός Μιχαήλ Κατσάνη ο δρόμος από το «Λαχαναριό» έως τη «Γωνία Φαρμακείου»

Φιλώτι Νάξου
Newsroom
19/03/2022 21:20
 
 
 

 

Οδός Μιχαήλ Κατσάνη ονομάζεται πλέον ο κεντρικός δρόμος από το «Λαχαναριό» έως τη «Γωνία Φαρμακείου» στο Φιλώτι της Νάξου.

Το θέμα συζητήθηκε, μετά από αίτημα του τοπικού συμβουλίου Φιλωτίου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αποφασίστηκε ομόφωνα η ονοματοδοσία του παραπάνω δρόμου.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν δεκτό να ονομαστεί ο δρόμος «Μιχαήλ Κατσάνης» ως ελάχιστος φόρος τιμής στον αείμνηστο Μιχαήλ Κατσάνη, ο οποίος υπήρξε Ομότιμος Καθηγητής Φιλολογίας της Σχολής Ικάρων, υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου με μεγαλειώδη προσφορά σε αυτόν και εν γένει σε ολόκληρο το Φιλώτι, υπήρξε εμπνευστής και θιασώτης της ίδρυσης του ΕΠΑΛ Φιλωτίου Νάξου και γενικά το έργο του είναι άξιο τιμής και ο ίδιος πρότυπο ανθρώπου προς μίμηση.

Να σημειωθεί ότι αίτημα του τοπικού συμβουλίου Φιλωτίου είναι να μετονομαστεί και το ΕΠΑΛ Φιλωτίου Νάξου σε «ΕΠΑΛ Φιλωτίου Νάξου – Μιχαήλ Κατσάνης» θέμα που δεν συζητήθηκε στην παραπάνω συνεδρίαση.

Τέλος να αναφερθεί ότι με την πρόταση του τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Φιλωτίου Νάξου για την ονοματοδοσία του παραπάνω δρόμου αλλά και του ΕΠΑΛ Φιλωτίου Νάξου σε «ΕΠΑΛ Φιλωτίου Νάξου – Μιχαήλ Κατσάνης», συντάσσεται και ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου έχει στείλει σχετικό αίτημα στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τις 26 Ιανουαρίου 2022.

Δείτε τι αναφέρει:

(Visited 780 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*