«Όλος ο Απόλλωνας μια ερημιά…»: Στα όρια τους οι κάτοικοι, καταγγέλλουν εγκατάλειψη και αδιαφορία (φώτος)

Newsroom
21/03/2022 22:41
 
 
 

 

Βρώμικος, σκοτεινός και πλήρως εγκαταλελειμμένος είναι ο Απόλλωνας Νάξου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο naxostimes.gr οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, η υπομονή και η ανοχή των οποίων έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους.

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες «που και οι κατσίκες ντρέπονται να περάσουν», δημοτικός φωτισμός μόνο για τους «κολλητούς» όταν άλλα σημεία του χωριού παραμένουν όλο το χρόνο στο απόλυτο σκοτάδι. Οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν οι ίδιοι για τις βλάβες του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού με ότι κίνδυνο και εάν αυτό συνεπάγεται.

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

Ακατάλληλες και επικίνδυνες είναι και οι λιμενικές εγκαταστάσεις (ο κυματοθραύστης έχει υποχωρήσει και ο μόλος είναι εντελώς κατεστραμμένος). Τώρα, ακόμα και με 4-5 μποφόρ η θάλασσα μπαίνει στα μαγαζιά και τα παραλιακά σπίτια, ενώ οι ψαράδες του χωριού είναι πλέον υποχρεωμένοι κάθε φορά που βάζουν τη βάρκα τους στη θάλασσα για να πάνε για ψάρεμα, να την ξαναβγάζουν έξω στη στεριά αφού δεν μπορούν να τη δέσουν με ασφάλεια στον κατεστραμμένο μόλο.

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

Ανύπαρκτος είναι και ο χώρος στάθμευσης στον Απόλλωνα, αφού το μοναδικό πάρκινγκ που υπήρχε στο χωριό δεν μισθώνεται πλέον, ενώ απίστευτο είναι και το κυκλοφοριακό κομφούζιο καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

Βρώμα, δυσωδία, σκουπίδια, στρώματα και μπάζα, παντού χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται να τα μαζέψει.
«Η παραλία λόγω της έντονης βροχόπτωσης από τα ρέματα γέμισε με σκουπίδια και καλάμια. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα καθαρίσει. Εμείς οι κάτοικοι του χωριού τα μαζέψαμε και τα κάψαμε. Εμείς ρίχνουμε τσιμέντο και στις λακκούβες για να μη σκοτωθούμε», λέει κάτοικος του χωριού.

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

Μέσα σε όλα τα άλλα οι κάτοικοι του παραθαλάσσιου οικισμού της Κορωνίδας βιώνουν και τον αποκλεισμό από το δωρεάν τηλεοπτικό σήμα.

Απόλλωνας

Ακόμα και τον διακοσμητικό Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα τον έβαλαν …ανάποδα γιατί δεν φρόντισαν να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία και καλώδιο για να μπει σωστά!

Απόλλωνας Απόλλωνας

Όλα τα παραπάνω είναι μερικές μόνο πτυχές των «αδικιών» που βιώνουν οι περισσότεροι από τους 60 κατοίκους του απομακρυσμένου χωριού της Νάξου που νιώθουν πολίτες Β’ κατηγορίας.

«Δήμος και Λιμενικό ταμείο, μόνο για τα πανηγύρια! “Διακοσμητικό” και το Τοπικό Συμβούλιο αφού οι αποφάσεις του δε λαμβάνονται υπόψη από κανένα. Μόνο για το “θεαθήναι” ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι του δήμου!» τονίζουν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Απόλλωνα, κάποιοι εκ των οποίων εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να φύγουν από το χωριό που αγαπούν, λόγω των δυσκολιών που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους.

Οι φωτογραφίες …μιλάνε από μόνες τους…

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας Απόλλωνας

(Visited 2.278 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*