Με ένα βίντεο ο δήμος Νάξου και Mικρών Κυκλάδων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Newsroom
27/03/2022 18:50
 
 
 

 

Με ένα πρόχειρο βίντεο, «ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (που γιορτάζεται σήμερα), σε συνδυασμό με το «Λογοτεχνικό Έτος 2022 – Ιάκωβος Καμπανέλλης» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Κατερίνα, που διαβάζει το παγκόσμιο μήνυμα του Αμερικανού σκηνοθέτη θεάτρου και όπερας και διευθυντή φεστιβάλ, Peter Sellars καθώς και το αντίστοιχο του 2001 που εκφωνήθηκε από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Στη συνέχεια του βίντεο παρουσιάζεται ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr την ιδέα του βίντεο εισηγήθηκε η Επιτροπή για το «Λογοτεχνικό Έτος 2022 – Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Η ανακοίνωση του δήμου αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (World Theatre Day) σε συνδυασμό με το «Λογοτεχνικό Έτος 2022 – Ιάκωβος Καμπανέλλης», που κήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την γέννηση του σπουδαίου Νάξιου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη, αναμορφωτή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Η Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη και διαχειρίστρια του αρχείου Καμπανέλλη, διαβάζει το παγκόσμιο μήνυμα του Αμερικανού σκηνοθέτη θεάτρου και όπερας και διευθυντή φεστιβάλ, Peter Sellars, τον οποίο επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του Μηνύματος, καθώς και το αντίστοιχο του 2001 που εκφωνήθηκε από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη.

«Αυτή η πανάρχαιη Τέχνη, είναι και Τέχνη του μέλλοντος»
Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Δείτε το βίντεο:

(Visited 150 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*