«Μας πνίγουν τα σκουπίδια» – Καταγγελία δημότη της Νάξου για «ανεύθυνους πολίτες και ανεύθυνη δημοτική αρχή»

σκουπίδια
Newsroom
28/03/2022 23:37
 
 
 

 

Την κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των σκουπιδιών στη Νάξο καυτηριάζει με σχόλιο του στο naxostimes.gr πολίτης και επιχειρηματίας της Χώρας Νάξου. Όπως αναφέρει «Μας πνίγουν τα σκουπίδια. η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Ένα τόσο όμορφο νησί να μην είναι καθαρό και να παρουσιάζει εικόνες ντροπής που προκαλούν τόσο ασυνείδητοι δημότες, όσο και η ασυνείδητη δημοτική αρχή που δεν φροντίζει να διατηρεί τον τόπο καθαρό».

σκουπίδια

Οι φωτογραφίες που μας απέστειλε είναι ενδεικτικές και δείχνουν τόσο την ανευθυνότητα κάποιων πολιτών που αδειάζουν μπάζα, σκουπίδια, έπιπλα, στρώματα κ.λπ. δίπλα στους κάδους και στην ταμπέλα που λέει ότι «απαγορεύεται η ρίψη μπάζων», που βρίσκονται στο μεγάλο πάρκινγκ της Γρόττας (και όπου αλλού τους βολεύει γενικότερα), αλλά και των υπεύθυνων του δήμου που όχι μόνο δεν μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο αλλά που δεν φροντίζουν σε γενικές γραμμές να διατηρούν καθαρό το νησί.

σκουπίδια σκουπίδια

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τα σκουπίδια έχουν κυκλώσει την περιοχή μπροστά και πίσω από τους μικρούς και τους μεγάλους κάδους, τα παίρνει ο αέρας και γεμίζουν τα πάντα τριγύρω.

σκουπίδια

«Η εικόνα είναι αποκρουστική και να φανταστεί κανείς ότι ήδη οι πρώτοι τουρίστες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη Νάξο και είναι κρίμα να δυσφημιζόμαστε με αυτό τον τρόπο τη στιγμή που το ζητούμενο είναι να αναπτύξουμε τουριστικά το νησί. Αυτή είναι η διαφήμιση που κάνουμε; Ποιος τουρίστας θα δει αυτό το χάλι και δεν θα μας σχολιάσει αρνητικά;» σημειώνεται από τον κάτοικο του νησιού.

σκουπίδια

Φυσικά δεν είναι μόνο ο τουρισμός που επιβάλλει να είναι καθαρό το νησί αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι πληρώνουν τέλη για το σκοπό αυτό και οι περισσότεροι δεν βλέπουν σχεδόν ποτέ καθαρή τη γειτονιά τους ή τους δρόμους γύρω από τα σπίτια τους.

«Δεν έχω δει ποτέ υπάλληλο της καθαριότητας του δήμου να σκουπίζει και να καθαρίζει στη δική μας γειτονιά. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που έχουμε να δούμε κάποιον, λες και εμείς δεν είμαστε εντάξει στις πληρωμές και τις υποχρεώσεις μας» σημειώνει.

σκουπίδια σκουπίδια σκουπίδια σκουπίδια σκουπίδια

(Visited 704 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*