VIDEO: Επτά προσπάθειες και σκληρή μάχη με το «σορόκο» για να δέσει το Blue Star Delos στο λιμάνι της Νάξου

Newsroom
01/04/2022 18:55
 
 
 

 

Ούτε μία, ούτε δύο… αλλά επτά φορές χρειάστηκε να προσεγγίσει το λιμάνι της Νάξου για να δέσει με ασφάλεια το Blue Star Delos την Παρασκευή το μεσημέρι.

Τα προβλήματα του λιμανιού και οι νοτιανατολικοί άνεμοι που το σφυροκοπούσαν ήταν η αφορμή να παλέψει με τα κύματα και τις πολύ ισχυρές ριπές του ανέμου ο καπετάνιος του πλοίου και να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να δέσει με ασφάλεια το πλοίο, να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν οι επιβάτες και τα οχήματα.

Το πλοίο έφτασε στο νησί στην ώρα του, δηλαδή στις 12:45 προερχόμενο από Πάρο-Πειραιά και τελικά έδεσε στο λιμάνι της Νάξου στις 14:40, μετά από δύο ώρες δηλαδή.

Ο καπετάνιος έκανε έξι απανωτές προσπάθειες για να δέσει το πλοίο αλλά στάθηκε αδύνατον με αποτέλεσμα να ξεκινάει τη μία μετά την άλλη, κάνοντας μανούβρες μέσα ή λίγο πιο έξω από το λιμάνι, έχοντας να παλέψει με τη σοροκάδα.

Απανωτές και επίμονες προσπάθειες κατέβαλαν και οι καβοδέτες στο λιμάνι του νησιού τους οποίους για επτά συνεχόμενες φορές τους έλουσαν τα κύματα στην προσπάθειά τους να δέσουν τα σχοινιά του πλοίου αλλά και να τα λύσουν ξανά, ώστε να ξεκινήσει η νέα προσπάθεια.

Την έβδομη φορά, το πλοίο έδεσε, αποβιβάστηκαν οι ταλαιπωρημένοι, μετά τη δίωρη καθυστέρηση, επιβάτες και επιβιβάστηκαν όσοι ήταν να ταξιδέψουν. Στη συνέχεια το πλοίο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο του για Σαντορίνη – Ίο – Νάξο – Πάρο – Πειραιά.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί το Blue Star Delos όπου μετά την 5η προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι της Νάξου, βγαίνει λίγο έξω από το λιμάνι, στρίβει και επανέρχεται κάνοντας την 6η προσπάθεια χωρίς και πάλι να είναι δυνατόν να δέσει…. Ο καπετάνιος, κάνει ακόμα μία στροφή μέσα στο λιμάνι το πλησιάζει ξανά και τελικά καταφέρνει να δέσει το πλοίο με ασφάλεια.

(Visited 6.697 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*