Μανόλης Μαργαρίτης προς Δημήτρη Λιανό και το …«αφεντικό του»: «Αιδώς Αργείοι»

Newsroom
05/04/2022 22:36
 
 
 

 

Μανόλης Μαργαρίτης προς Δημήτρη Λιανό για τον διάδρομο του αεροδρομίου: «Αιδώς Αργείοι! Ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση»
(«Μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις και το αφεντικό σου»)

Ο τέως δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης με ανοιχτή επιστολή του δίνει σκληρή απάντηση στον Δημήτρη Λιανό σχετικά με τα όσα ανέφερε αυτός σε πρόσφατη ανακοίνωσή του για το θέμα της χρηματοδότησης του αεροδρομίου Νάξου.

Ο τέως δήμαρχος, που επί δικής του θητείας ξεκίνησε και προχώρησε το έργο της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου Νάξου, επισημαίνει στον Δημήτρη Λιανό αυτά που ηθελημένα-όπως τονίζει- δηλαδή εσκεμμένα, ξεχνά, προκειμένου οι πολίτες να νομίζουν ότι αυτός τα έκανε όλα.

Μάλιστα, ο κ. Μαργαρίτης εξαπολύει σφοδρή επίθεση και στο «αφεντικό» του Δημήτρη Λιανού, υπονοώντας τον ναξιώτη βουλευτή Γιάννη Βρούτση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μπράβο σου λοιπόν για την αποκλειστική σου “επιτυχία”, συνέχισε έτσι και μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις και το αφεντικό σου (που σημειωτέον ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα «αεροδρόμιο») -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας-, για να λάβετε μαζί τα εύσημα και τα χειροκροτήματα και εμείς, μη σε νοιάζει, θα σας παρακολουθούμε επευφημώντας σας. Αλλά μην ξεχνάς και κάτι ακόμα, ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση».

Οι σχέσεις Μαργαρίτη-Λιανού, όπως είναι γνωστό, ήταν προ πολλού τεταμένες, αλλά τώρα η σύγκρουση γίνεται δημόσια και παίρνει τη μορφή της μετωπικής αντιπαράθεσης. Σε αυτήν, που έχει ευρύτερη διάσταση και στόχους, φωτογραφίζεται εμμέσως πλην σαφώς και το «αφεντικό» του Λιανού, κάτι που ξεφεύγει από τη δημαρχιακή, κομματική και προσωπική σύγκρουση και λαμβάνει τη μορφή θεσμικής παρέμβασης, ποδηγέτησης και κρίσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι τυχαία η κατακλείδα της επιστολής Μαργαρίτη, που επικαλείται την ομηρική δριμεία φράση «Αιδώς Αργείοι»!

Η πλήρης επιστολή του Μανόλη Μαργαρίτη προς το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

«Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους ότι η κάθε νέα δημοτική Αρχή είναι η συνέχεια της προηγούμενης και έργα που έχουν ξεκινήσει από τη μία συνεχίζει η επόμενη.

Επί των ημερών της δημοτικής μου Αρχής χαρακτηριστικά, παρέλαβα έτοιμες μελέτες από τον Νίκο Μαράκη, όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός της Γρόττας, ο δρόμος των Καλαμουριών κ.ά. και τα έργα ολοκληρώθηκαν στη δική μου θητεία. Πάντα, όμως, με τον αρμόζοντα σεβασμό, ποτέ δεν τα οικειοποιήθηκα και την κορδέλα των εγκαινίων την κόβαμε με τον πρώην δήμαρχο, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

Διάβασα λοιπόν την ανακοίνωσή σου για το σπουδαιότατο και αναγκαίο έργο για το νησί μας, την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Νάξου.

Οι ενέργειες γι’ αυτό το έργο, το οποίο ως γνωστόν έχει ξεκινήσει από το 2011, εύχομαι να προχωρήσουν γοργά και να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις για το καλό της Νάξου και των νησιών μας.

Ανέφερες λοιπόν ότι το έργο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, οικονομική κρίση κ.ά.. φοβούμενος να αναφέρεις τις προσπάθειες εννέα ετών της προηγούμενης δικής μου δημοτικής Αρχής, λες και, ό,τι έγινε, επιτεύχθηκε στα δύο τελευταία χρόνια της δικής σου διοίκησης.

Ξεχνάς βέβαια (ηθελημένα) ότι μαζί πρωτοπήγαμε στην ΥΠΑ το 2011.

Ξεχνάς τη συνάντησή μου με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που με εντολή του ξεκίνησε η υπόθεση.

Ξεχνάς ότι η τοπογραφική μελέτη του έργου, η γεωλογική και οι περιβαλλοντικές μελέτες έγιναν επί των ημερών μου.

Ξεχνάς ότι οι απαλλοτριώσεις ξεκίνησαν και έγιναν τότε.

Ξεχνάς τις επισκέψεις των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για μετρήσεις, ακόμα και του τότε Διοικητή κ. Κούκη.

Ξεχνάς τα επανειλημμένα ταξίδια μου και πολλές φορές μαζί σου, στην ΥΠΑ και στο Υπουργείο Μεταφορών και τόσα άλλα που απώτερο στόχο και σκοπό είχαν το αεροδρόμιό μας.

Εσύ βέβαια, ξεπερνώντας όλα αυτά και με τη χαρακτηριστική σου έπαρση, θεώρησες ότι μόνο από εσένα έγιναν όλα.

Θα πεις, όμως, ότι στο τέλος της ανακοίνωσής σου ευχαριστείς πολλούς, εντάσσοντας και εμένα στο πλήθος των συμβαλλόντων, ενώ δεν είναι έτσι το σωστό.

Μπράβο σου λοιπόν για την αποκλειστική σου “επιτυχία”, συνέχισε έτσι και μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις και το αφεντικό σου (που σημειωτέον ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα «αεροδρόμιο») -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας-, για να λάβετε μαζί τα εύσημα και τα χειροκροτήματα και εμείς, μη σε νοιάζει, θα σας παρακολουθούμε επευφημώντας σας.

Αλλά μην ξεχνάς και κάτι ακόμα, ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Μανόλης Μαργαρίτης
τέως δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»

(Visited 1.707 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*