Ποιες είναι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος στη Νάξο

admin
03/02/2015 16:56
 
 
 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την τελευταία εβδομάδα των Αποκριών και τα δρώμενα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Χώρα, τα χωριά και τα μικρά νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Εθελοντές της συν+Αξία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς με τη συμπαράσταση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις αναβίωση εθίμων και άλλα Αποκριάτικα δρώμενα που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του naxostimes.gr στη Χώρα της Νάξου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου με συναυλία (έντεχνα και ροκ τραγούδια) η οποία θα πραγματοποιηθεί (για πρώτη φορά) στην πλατεία Πρωτοδικείου. Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα απολαύσουμε και πάλι το γάμο της Αριάδνης με το Διόνυσο με νέους πρωταγωνιστές και αρκετές ακόμα διαφοροποιήσεις από την αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. 

Το Σάββατο το βράδυ η νύχτα θα γίνει και πάλι μέρα από τις δάδες και τις Λαμπαδηφορίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου, ενώ την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (22 Φεβρουαρίου) θα παρελάσουν και εφέτος ο βασιλιάς καρνάβαλος και τα άρματα που θα έχουν ετοιμάσει φορείς, σύλλογοι και όποιος άλλος ενδιαφέρεται από τους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή οδό της Νάξου… 

Παράλληλα αποκριάτικα δρώμενα θα γίνουν και στα περισσότερα χωριά της Νάξου, με χοιροσφάγια, κουδουνάτους, κορδελάδες κ.ά. Για την Καθαρή Δευτέρα εκδήλωση προετοιμάζει ο σύλλογος ΠΝΟΕΣ του Σαγκρίου Νάξου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο naxostimes ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων. "Εκτός από τις συνεννοήσεις με τη συν+Αξία, την Κινηματογραφική Λέσχη και τους εθελοντές, για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Χώρα, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και με τους συλλόγους από τα χωριά και τα νησιά προκειμένου να καταλήξουμε σχετικά με τα δρώμενα και να εκδοθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των φετινών Αποκριάτικων εκδηλώσεων… Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο τρόπος δηλώσεων συμμετοχών στο φετινό καρναβάλι".

 
(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*