Το σκάνδαλο των πάρκινγκ του Άι Γιώργη – Φώτης Μαυρομμάτης: «ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος το έχουν πάρει λάθος το θέμα…» (video)

Newsroom
21/04/2022 12:22
 
 
 

 

Το σκάνδαλο των πάρκινγκ του Άι Γιώργη

Φώτης Μαυρομμάτης: «ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος το έχουν πάρει λάθος το θέμα. Εδώ είμαστε για να εξυπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον»

Το θέμα των δύο πάρκινγκ που βρίσκονται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα στη Χώρα της Νάξου (περιοχή Άι Γιώργης) και η λύση της σύμβασης μίσθωσής τους από τον Δήμο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τη Μεγάλη Δευτέρα το μεσημέρι.

Τα συγκεκριμένα πάρκινγκ μισθώνει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια. Ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Οκτώβριο, ουσιαστικά είχε δοθεί νέα παράταση μίσθωσής τους από τον Δήμο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Δήμος πλήρωνε το ενοίκιο για δημοτικούς χώρους στάθμευσης …και οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων διαμόρφωναν αυθαίρετα δικό τους πάρκινγκ!

Ωστόσο, είναι προκλητικό το γεγονός, ότι τους τελευταίους δύο μήνες στους εν λόγω χώρους στάθμευσης (που ο Δήμος πληρώνει!), όχι μόνο δε στάθμευαν αυτοκίνητα, αλλά διεξάγονται εργασίες, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να δημιουργήσουν τη δική τους ιδιωτική επιχείρηση πάρκινγκ, προφανώς με την ανοχή του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Βαθρακοκοίλη.

Όπως σημείωσαν, τόσο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Βασίλης Καραμπίνης όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης, με βάση την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γίνει ουσιαστικά και νόμιμα παράταση της μίσθωσης των δύο ακινήτων, ύστερα μάλιστα από αίτημα και των δύο ιδιοκτητών και τα δύο ακίνητα είναι στην κατοχή και νομή του Δήμου και κακώς έγιναν οι όποιες εργασίες μέσα σε αυτά.

«Οι ιδιοκτήτες ζητάνε να μην παραταθεί η μίσθωση γιατί θέλουν τα οικόπεδα για δική τους χρήση. Εμείς θα μισθώσουμε το απέναντι πάρκινγκ», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Βαθρακοκοίλης, αφού πρώτα αναγνώρισε ότι είχε …δίκιο ο κ. Μαυρομμάτης!

Το εν λόγω πάρκινγκ που μισθώνει ο δήμος – Φωτογραφίες: 19 Απριλίου 2022

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μαράκης παρατήρησε ότι το απέναντι πάρκινγκ ήδη το χρησιμοποιούσε ο Δήμος από το προηγούμενο καλοκαίρι «άρα χάνουμε δύο πάρκινγκ» είπε.

Επίσης, ο κ. Μαράκης αναρωτήθηκε γιατί ο Δήμος έχει πάψει εδώ και καιρό να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα πάρκινγκ (για τα οποία πληρώνει κανονικά το μίσθωμα) και επιτρέπει να γίνονται εργασίες μέσα σε αυτά.

«Τους φώναξα και τους το είπα», είπε ο κ. Βαθρακοκοίλης!

«Είστε αρμόδιοι να διασφαλίσετε τα δικαιώματα του Δήμου», τόνισε ο κ. Μαράκης και πρόσθεσε: «Εδώ και δύο μήνες γίνονται εργασίες μέσα στους χώρους που ο Δήμος έχει μισθωτήριο και πληρώνει …για να γίνει ιδιωτικό πάρκινγκ και σήμερα φέρνετε θέμα προκειμένου να τα αποδεσμεύσουμε αυτά τα ακίνητα τη στιγμή που νόμιμα και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα έχουμε μισθώσει για τρία χρόνια. Επίσης η νομική υπηρεσία του δήμου λέει ότι νόμιμα τα έχουμε μισθώσει. Αν τους φωνάξατε και τους το είπατε (για τις εργασίες που έκαναν) όπως λέτε και δεν συμμορφώθηκαν υπήρχε συγκεκριμένη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσετε ώστε αυτή η αυθαίρετη ενέργεια να σταματήσει. Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει… Τα δυόμιση στρέμματα που είναι η έκταση αυτών των πάρκινγκ, είναι πολύ σημαντικά για την πόλη».

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης, σημείωσε ότι, εφόσον είναι όλα όπως τα περιέγραψε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Καραμπίνης και η παράταση της μίσθωσης έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιτραπεί να γίνουν εργασίες μέσα σε αυτά και κακώς έγιναν.

«Νομικά, οι χώροι είναι δικοί μας εφόσον τους μισθώνουμε και κακώς έγιναν εργασίες μέσα σε αυτούς. Οι χώροι είναι στην κατοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και κανένας δεν είχε το δικαίωμα να κάνει εργασίες εκεί μέσα. Θα αναβάλλουμε το θέμα και θα κληθούν οι ιδιοκτήτες στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο να το συζητήσουμε. Ωστόσο, μέχρι να ληφθεί νέα απόφαση, κάτοχος και μισθωτής των ακινήτων είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία εργασία εκεί μέσα» είπε ο κ. Μαυρομμάτης, χωρίς να γνωρίζει προφανώς το παρασκήνιο και τις απόψεις του δημάρχου.

Ο Δημήτρης Λιανός την έκανε …γυριστή

«Εμείς δηλαδή τώρα τι να κάνουμε;», είπε ο Δημήτρης Λιανός. «Εμείς να στείλουμε να διακόψουν ό,τι κάνουν εκεί …που είναι ένα κοινό αντικείμενο; Το φτιάχνουν για χώρους πάρκινγκ και είναι σημαντικό να αδειοδοτηθούν και να λειτουργούν νόμιμα. Και πες ότι ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο… τι να τους πούμε και σε τι θα βοηθήσει; Ότι διακόπτουμε τη συνεργασία; Προτείνω να λυθεί η σύμβαση. Άλλωστε ιδιωτικά πάρκινγκ θα τα κάνουν τα οικόπεδα. Άλλωστε έχουν προχωρήσει οι εργασίες, εγώ πέρασα και τα είδα. Εισηγούμαι να λυθούν και οι δύο συμβάσεις».

«Δηλαδή εισηγείστε ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου»; ρώτησε ο Γιάννης Μαράκης.

«Δεν είναι ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου», είπε ο κ. Λιανός, που αναγνώρισε, όμως, ότι υπάρχει …ανωμαλία! «Η δράση που θέλουν να κάνουν οι κύριοι στην ουσία τι είναι; Παρέχουν υπηρεσίες. Βλέπουμε ότι το συγκεκριμένο πάρκινγκ και το χειμώνα είναι γεμάτο, που σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από τέτοιες υπηρεσίες, να είναι οργανωμένο, να έχει ασφάλεια, να έχει πλυντήριο κ.λπ. και να πληρώνουν το αντίτιμο. Εμείς σαν Δήμος έχουμε προβεί και μισθώσαμε σε άλλα σημεία χώρους στάθμευσης. Εδώ τώρα να διαχειριστούμε μια πραγματικότητα. Να πάμε στα δικαστήρια; Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν οργανωμένα πάρκινγκ. Θα είναι προς όφελος του νησιού, των δημοτών και των επισκεπτών. Να το κλείσουμε το θέμα. Πρέπει να στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς έχουμε πάρκινγκ σε άλλα σημεία» είπε επί λέξει ο κ. Λιανός με τον οποίο συμφώνησε -αφού πρώτα είχε συμφωνήσει και με τον κ. Φώτη Μαυρομμάτη(!!!)- και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Βαθρακοκοίλης.

Φώτης Μαυρομμάτης: δεν ήταν σωστό να τους επιτραπεί να κάνουν εργασίες

Αντίθετος στα λεγόμενα και την πρόταση των Λιανού και Βαθρακοκοίλη τάχθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης.

«Εφόσον θέλουν να συζητηθεί το θέμα, ας συζητηθεί, αλλά εδώ ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος το έχουν πάρει λάθος το θέμα. Εδώ είμαστε για να εξυπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορεί κάποιος να έρχεται τον Οκτώβριο, να συμφωνεί και το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει απόφαση και μετά να λέει όχι… Με την ίδια λογική θα έρθουν και οι άλλοι να ζητούν τα πάρκινγκ για ιδιόχρηση και να αρχίσουν να βάζουν μέσα υλικά να τα στρώνουν… Δηλαδή, είναι λογική σωστή αυτή; Δεν ήταν σωστό να τους επιτραπεί να κάνουν εργασίες, αφού υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ίδιοι ήρθαν και μας είπαν ότι επιθυμούν την παράταση για τρία ακόμα χρόνια».

«Γίνονται πράξεις ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου»

Το λόγο πήρε και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου ο οποίος τόνισε ότι με την ανοχή του δημάρχου γίνονται πράξεις ενάντια στα συμφέροντα του δήμου.

«Παρεμβαίνει ο δήμαρχος και διαπιστώνουμε ότι με την ανοχή του έχουν γίνει όλα αυτά. Το δημοτικό συμβούλιο ψηφίζει και αποφασίζει …και άλλοι κάνουν άλλα. Εδώ υπάρχει πολιτική ευθύνη και γίνονται πράξεις ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου, διότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει και έχει πάρει απόφαση και ο δήμαρχος όπως διαπιστώνεται είναι εναντίον των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου», σημείωσε.

Κατά της εισήγησης Λιανού και Βαθρακοκοίλη ο Φώτης Μαυρομμάτης

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έβαλε το θέμα σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε με 11 ψήφους υπέρ και 7 κατά. Ο Φώτης Μαυρομμάτης καταψήφισε την πρόταση του δημάρχου και του κ. Βαθρακοκοίλη.

Κατά της πρότασης ψήφισαν επίσης οι παρόντες σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βούλα Μαργαρίτη.

Υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πλην φυσικά του κ. Μαυρομμάτη.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε η παράταξη «Δύναμη δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κορρές.

(Visited 2.605 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*