Νάξος: Απόπειρα απάτης σε επιχειρηματία με ενοικιαζόμενα δωμάτια

Newsroom
27/04/2022 18:15
 
 
 

 

Νέα απόπειρα εξαπάτησης των επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο επιχειρηματίες και από τη Νάξο.

Όπως δήλωσε το σnaxostimes.gr επιχειρηματίας ενοικιαζόμενων δωματίων στο νησί, το πρωί της Τρίτης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο αριθμό. Μια ανδρική φωνή, πολύ ευγενικά, του ζήτησε πληροφορίες ώστε να κάνει κράτηση στα δωμάτια του. Αφού συμφώνησε αμέσως με την τιμή, ο άγνωστος άνδρας ζήτησε ένα τραπεζικό λογαριασμό για να κάνει την κατάθεση των χρημάτων…

Λίγο αργότερα ο επιχειρηματίας του έδωσε το λογαριασμό IBAN της τράπεζας ώστε να κατατεθούν τα χρήματα, για να λάβει λίγο αργότερα και νέο τηλεφώνημα από τον ίδιο άνδρα, που του είπε ότι «υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να γίνει η κατάθεση». Παράλληλα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης -στο Καστράκι- έλαβε και ένα sms από την «Εθνική Τράπεζα» που του ζητούσε να επισκεφτεί έναν ιστότοπο ώστε να ενημερώσει τα στοιχεία του.

Ευτυχώς, ο Ναξιώτης επιχειρηματίας γρήγορα αντιλήφθηκε πως πρόκειται για απάτη, επικοινώνησε με την τράπεζα που του επιβεβαίωσε τις υποψίες του και έτσι η …επιχείρηση εξαπάτησης έληξε άδοξα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων στο νησί.

«Ανέφερα το περιστατικό ώστε να το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες και να μην πέσουν θύμα της παραπάνω απάτης. Να είναι προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν περισσότερα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού σε οποιονδήποτε άγνωστο επικοινωνεί μαζί τους, όσο πειστικός κι αν φαίνεται».

(Visited 1.802 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*