Παρουσίαση των έργων του 5ου «Συμπόσιου Γλυπτικής Ναξιακού Μαρμάρου»

Newsroom
07/05/2022 00:11
 
 
 

 

Ολοκληρώνεται το 5ο κατά σειρά “Συμπόσιο Γλυπτικής Ναξιακού Μαρμάρου” με θέμα “Νάξος – Αριάδνη – Διόνυσος”, το οποίο διοργάνωσε η ΚΥΚΛΑΔΙΑ σε συνεργασία με το εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) της Αθήνας υπό την επίβλεψη του γλύπτη, διδάσκοντα της σχολής Δημήτρη Χριστογιάννη, στον προαύλιο χώρο της Κυκλαδίας, στον Δαμαλά.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Μαΐου και η παρουσίαση των έργων θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες σπουδαστές και τον κ. Χριστογιάννη.

Στο φετινό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν και δυο προσκεκλημένοι καθηγητές: ο José Esteves και η Elsa Mazeau από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Λισσαβώνας (Πορτογαλία) και από τη Σχολή Καλών Τεχνών των Πυρηναίων (Γαλλία) αντιστοίχως.

Οι συμμετέχοντες γλύπτες – σπουδαστές της ΑΣΚΤ είναι οι: Δεσποτόπουλος Αθανάσιος, Καλογιάννη Ελίζα, Καπνιστή Μυρτώ, Κουτσουρής Ιάσονας, Λαζαρίδης Νικόλαος, Λέκκας Λεωνίδας, και Ξηρογιάννη Αντωνία. Οι διεθνείς συμμετοχές διδασκόντων αποβλέπουν στην απαρχή γνωριμίας των ξένων σχολών με τη Νάξο και τις συνθήκες εργασίας γύρω από το μάρμαρο, ώστε στο μέλλον να συμμετέχουν φοιτητές από τις Σχολές τους.

Το εργαστήρι γλυπτικής αποβλέπει στη σύνδεση της εκπαίδευσης και την επαφή του ευρύτερου κοινού και των μαθητών του νησιού με τη δημιουργική διαδικασία της γλυπτικής σε μάρμαρο, η οποία υπακούει σε σύγχρονους αισθητικούς κανόνες με τη χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων μεθόδων με της αναφοράς στο μυθολογικό παρελθόν της Νάξου.

(Visited 555 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*