Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας και οι πρώτες του δράσεις

Newsroom
10/05/2022 11:15
 
 
 

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, μετά την ανακήρυξη των εκλεγμένων μελών από την Εφορευτική Επιτροπή, από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

• ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κορρές Βαγγέλης του Δημητρίου
• ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κορρές Νικόλαος του Δημητρίου
• ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κορρές Δημήτριος του Βασιλείου
• ΤΑΜΙΑΣ: Βιτζηλαίος Ιωάννης του Γεωργίου

ΜΕΛΗ:

• Γκερλέ Σοφία του Ιωάννη
• Ζερβός Στέφανος του Νικολάου
• Χωριανόπουλος Θεόδωρος του Δημητρίου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

• Βιτζηλαίος Ιωάννης του Κωνσταντίνου
• Χωριανόπουλος Νικηφόρος του Νικολάου

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

• Κορρές Ιωάννης του Δημητρίου
• Φραντζέσκος Ιωάννης του Γεωργίου
• Χωριανόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας ευχαριστεί όλα τα μέλη που ψήφισαν στις εκλογές και δεσμεύεται ότι θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων και αναγκών της κοινότητας μας, τη συσπείρωση του κόσμου στους κοινούς στόχους, την προάσπιση της καθημερινότητας και της δημοτικής περιουσίας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Όπως σημειώνει: «Στόχος του νέου ΔΣ είναι οι ενεργή συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας στην προσπάθεια αυτή, η στενή επαφή και συνεργασία με τους συλλόγους Κορωνίδας και Απόλλωνιατών, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, καθώς και οποιονδήποτε άλλο σύλλογο πάνω στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε πως ο σύλλογος μας το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στις καθιερωμένες δράσεις του, τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση αφιερώματος στην μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, την αείμνηστη Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη, καθώς και αφιέρωμα στον σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, με αφορμή τη ανακήρυξη του 2022 ως «έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη».

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Επίσης κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν καθημερινά οι γονείς, τόσο από την τεράστια ακρίβεια, σε συνδυασμό με το χαμηλό εισόδημα των οικογενειών, όσο και τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω της μεγάλης απόστασης από την πόλη του νησιού μας, αποφάσισε την έναρξη ιδιαίτερων δωρεάν μαθημάτων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας. Τα μαθήματα ενόψει των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 12 Μαΐου και θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και θα αφορούν στο μάθημα των Μαθηματικών, από τον καθηγητή και αντιπρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου κ. Νικόλαο Κορρέ.

«Στόχος μας είναι τα μαθήματα αλληλεγγύης να συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρόνια και να ενταχθούν σε αυτά και νέες ειδικότητες, ώστε να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν ή και να μετακινηθούν» σημειώνει το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, εκδήλωση ενδιαφέροντος και προγραμματισμό μαθημάτων επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
– Νίκος Κορρές – 6978828908
– Βαγγέλης Κορρές – 6944569916
– Δημήτρης Κορρές – 6906279789

Ψήφισμα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία

Να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας αποφάσισε επίσης η έκδοση ψηφίσματος ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη εισβολή και επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ από τη μία, με τη Ρωσία από την άλλη, σε βάρος του ουκρανικού, του ρώσικου και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.
Είναι ολοφάνερο ότι εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης των ιμπεριαλιστικών κρατών. Καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών. Εκφράζουμε την αλληλεγύη μας στον ουκρανικό, στο ρώσικο και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Οι λαοί δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν η τον άλλον ιμπεριαλιστή! Είναι ανάγκη να στοιχηθούν κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων κα αναγκών. Ώστε να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του!
Οι καταστάσεις αυτές, που δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για τον ελληνικό λαό.
Εκτιμούμε δε, ότι μπορεί να οδηγήσουν σε συνολική ανάφλεξη και ενίσχυση των επιδιώξεων για αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και αλλού.
Η χώρα μας δεν πρέπει να συμβάλλει στην κλιμάκωση της έντασης, αλλά να απεμπλακεί από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ – Ρωσίας στην Ουκρανία.

(Visited 348 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*