Φιλώτι-Νάξος: Εγκαινιάζεται το Πνευματικό Κέντρο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Newsroom
13/05/2022 00:21
 
 
 

 

Το Πνευματικό Κέντρο του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Φιλώτι θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 15 Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μετά τη λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Θεμιστοκλέους (Θέμου) Λιανόπουλου τελετές στις οποίες θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Η ανακοίνωση-πρόσκληση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου:

Οι Ιερείς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, σας προσκαλούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, στο τέλος τής οποίας θα τελεστεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τού Θεμιστοκλέους (Θέμου) Λιανοπούλου.

Θα ακολουθήσει Αγιασμός στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ενοριακού Ιερού Ναού που με την φροντίδα των μελών τόσο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, όσο και της Διοικητικής Επιτροπής του Εκκλησιαστικού Μουσείου Φιλωτίου με την ευγενική μάλιστα χορηγία της Ομάδας Αιγαίου και κυρίως της ιατρού Ειρήνης Ρουσάκη – Λιανοπούλου (εις μνήμην του συζύγου της Θέμου Λιανόπουλου) καθώς και με την πρόθυμη πάντοτε συνδρομή των απανταχού Φιλωτιτών, πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του παλαιού Σχολείου και ο πλήρης εξοπλισμός του για να λειτουργεί πλέον ως Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο.

Ας σημειωθεί ότι ο κάτωθι του Πνευματικού Κέντρου μεγάλος χώρος έχει ήδη διαμορφωθεί σε Εκκλησιαστικό – Λαογραφικό Μουσείο και ανεπίσημα είναι επισκέψιμος, με προγραμματιζόμενα τα επίσημα εγκαίνιά του εντός του καλοκαιριού, όταν ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες.

(Visited 585 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*