Κ. Μονογυιού-Μ. Κουτουλάκης στη Νάξο: Μ.Ι. για τα καύσιμα για όλες τις Μικρές Κυκλάδες και επίδομα ενίσχυσης των αγροτών

Newsroom
13/05/2022 20:21
 
 
 

 

Tον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη υποδέχθηκε στη Νάξο η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Η κα Μονογυιού συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνίων κα Ευδοκία Κατσάνη, τον Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, οι οποίοι από κοινού ενημέρωσαν τον κ. Κουτουλάκη για το λιμάνι και για άλλες βασικές υποδομές του νησιού.

Στη συνέχεια, η κα Μονογυιού ξενάγησε τον κ. Κουτουλάκη στην ενδοχώρα της ορεινής Νάξου, την Απείρανθο και το Φιλώτι και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, όπως αυτό της ολοκληρωμένης διαχείρισης νερού και της στήριξης κτηνοτρόφων και αγροτών. Κατά την επίσκεψη του στην ορεινή Νάξο, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε επίδομα ενίσχυσης των αγροτών λόγω της αύξησης των ζωοτροφών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στην ενδοχώρα της ορεινής Νάξου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο και προσκεκλημένους παραγωγικούς φορείς, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους νησιώτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο του νησιού και στο ειδικά διαμορφωμένο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό, ΛΣ 1064, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη, όπου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην φετινή τουριστική σεζόν, στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η Κατερίνα Μονογυιού έχει επισκεφτεί κι άλλες φορές στο παρελθόν το Λιμεναρχείο Νάξου με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Η βουλευτής ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την άριστη συνεργασία που διατηρούν τόσα χρόνια και για την ιδιαίτερη συμβολή του στην ενίσχυση των Λιμεναρχείων των Κυκλάδων. Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λ.Σ. διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι και φέτος τα Λιμεναρχεία θα είναι ενισχυμένα και κατάλληλα επανδρωμένα.

Τέλος, η κα Μονογυιού παρευρέθηκε στη σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό και φορείς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την εξειδίκευση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Νάξο, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τη διήμερη παραγωγική και ουσιαστική περιοδεία του στη Νάξο μας. Η ανακοίνωση του αναφορικά με τη συμπερίληψη όλων των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, ήτοι και της Ηρακλειάς και της Δονούσας που μέχρι πρότινος δεν συμπεριλαμβάνονταν, στο δίκαιο και απαραίτητο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα, αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μία φορά ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συνολικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζονται πλήρως τις ανάγκες των νησιωτών και δίνουν άμεσες λύσεις. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιλύεται μία αδικία του παρελθόντος, την οποία είχα μεταφέρει στο Γενικό Γραμματέα έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τη διαχρονική συμβολή του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις Κυκλάδες καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τις ιδιαιτερότητες τις νησιωτικότητας αλλά και τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές που έχουν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες».

(Visited 241 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*