Νάξος: Νέα οχήματα για την καθαριότητα και υπογειοποίηση κάδων σε δύο σημεία της Χώρας

Κάδοι δήμος Νάξου
Newsroom
24/05/2022 18:12
 
 
 

 

Με πέντε νέα οχήματα ενισχύεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, «με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης» όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε στην προμήθεια 10 συνολικά οχημάτων με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) συνολικής αξίας 1.742.200 ευρώ.

Ήδη σήμερα παραλήφθηκαν δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κ.μ., ένα απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 12 κ.μ., ένα ημιφορτηγό κλειστού τύπου (VAN) 4X2 μ.β. και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό 7,5tn με γερανό και γάντζο.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος το επόμενο διάστημα θα παραληφθούν ακόμα τρία διπλοκάμπινα ημιφορτηγά (pick-up), ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 19tn (4Χ4) (μπαζάδικο) και ένα πλυντήριο κάδων απορριμμάτων 80-1100 lt χωρητικότητας 2.000 lt..

Να σημειωθεί ότι η διάρκεια αποπληρωμής του παραπάνω μηχανολογικού εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί σε 5 χρόνια, ενώ μετά την αποπληρωμή τους τα οχήματα θα περιέλθουν στην κυριότητα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος θα διατηρήσει τη ρευστότητά του χάρη στη σταδιακή εκταμίευση του μισθώματος.

Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

Στην υπογειοποίηση των κάδων σε δύο σημεία της Χώρας Νάξου προχώρησε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Οι εργασίες για την υπογειοποίηση των κάδων στο άλσος της Έλλης και στην περιοχή απέναντι από «JUMBO – Παιχνιδούπολη», είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Όπως σημείωσε στο naxostimes.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Σιδερής η υπογειοποίηση των κάδων, τουλάχιστον προς το παρόν, θα αφορά μόνο τα παραπάνω σημεία.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδερή, οι κάδοι που τοποθετούνται είναι τόσο για απορρίμματα όσο και για την ανακύκλωση και αναμένεται να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας των παραπάνω περιοχών, στην αποθηκευτική ικανότητα και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών.

Οδηγίες για τη χρήση των κάδων στους πολίτες θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

(Visited 818 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*