Λεβογιάννης: Ποιος απέκλεισε από την «Τιμητική Επιτροπή» του Συνεδρίου τον ακαδημαϊκό Στέφανο Ήμελλο;

Newsroom
29/05/2022 16:30
 
 
 

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει το άρθρο του naxostimes.gr που υπογράφει ο Επιχώριος και αναφέρεται στην παραίτηση του ακαδημαϊκού Στέφανου Ήμελλου από το Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων» που θα διεξαχθεί στο Γλινάδο.

Το άρθρο αλλά και το γεγονός σχολιάζει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο φιλόλογος και π. βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης που αναφέρει:

«Ποιοι οδηγούν τον σπουδαίο επιστημονικό θεσμό «Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα η Νάξος διά μέσου των αιώνων» σε διάλυση;

Ποιοι απαξιώνουν και αποκλείουν από αυτόν κορυφαίους Νάξιους επιστήμονες;

Αληθεύει ότι ο ιδρυτής του Γιάννης Προμπονάς, Ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, έχει διαμαρτυρηθεί με επιστολή του στον Δήμαρχο Νάξου;

Ποιος απέκλεισε από την «Τιμητική Επιτροπή του Συνεδρίου τον Ακαδημαϊκό και πρώην Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Στέφανο Ήμελλο;».

Ποιους άλλους κορυφαίους Ναξιώτες επιστήμονες απέκλεισαν;».

Επίσης ο κ. Λεβογιάννης προσθέτει:

«Ο θεσμός αυτός που διάγει την 7η πενταετία του (35 χρόνια) έχει μια μοναδικότητα πανελλήνια. 1) Είναι ένα σπουδαίο επιστημονικό βήμα, οργανώνεται σε χωριά. Τα 6 προηγούμενα συνέδρια έγιναν σε 6 χωριά της Κεντρικής και ορεινής Νάξου (Φιλώτι, Χαλκί, Κόρωνος, Κωμιακή, Απείρανθος, Δαμαριώνας). 2) Συνάμα κάθε συνέδριο είναι ένα λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι χωριανοί, που παίρνουν στα χέρια τους τη φιλοξενία των δεκάδων συνέδρων και γύρω από αυτήν στήνουν ένα μοναδικό 4ήμερο γλέντι. Αυτός ο συνδυασμός δεν παρατηρείται σε επιστημονικά συνέδρια. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει γίνει θεσμός αγαπητός στον λαό και στην Ναξιώτικη επιστημονική κοινότητα από τότε που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1992 και διοργανώνεται έκτοτε ανελλιπώς κάθε 5 χρόνια. Όσοι επιχειρούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του, χωρίς να σέβονται τον ιδρυτή του, Γιάννη Προμπονά, κρυπτόμενοι πίσω από τη δημοτική αρχή, που είναι διοργανώτρια, με δήθεν…κενές περιεχομένου…καινοτομίες, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας κορυφαίους νάξιους επιστήμονες, που βιάζονται να τους …περιθωριοποιήσουν, για να βγουν αυτοί στον αφρό, ματαιοπονούν».

(Visited 440 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*