Στη Νάξο φιλοξενήθηκε η 6η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου YENESIS

Newsroom
01/06/2022 21:51
 
 
 

 

Στη Νάξο φιλοξενήθηκε η 6η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands (YENESIS).

Το YENESIS στηρίζει την ενίσχυση της απασχόλησης νέων νησιωτών ηλικίας 25-29 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε πράσινα επαγγέλματα. Τα εν λόγω επαγγέλματα αφορούν τους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του βιώσιμου τουρισμού και της βιώσιμης κινητικότητας.

Στο έργο συμμετέχει το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) δίνοντας την ευκαιρία σε 12 νησιώτες/τισσες από 11 μέλη του να επιμορφωθούν στους τέσσερις τομείς του έργου, να εργαστούν για ένα μήνα στο εξωτερικό, να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να ταξιδέψουν στη Νορβηγία προκειμένου να έρθουν σε επαφή με καλές πρακτικές πράσινων επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΑΦΝΗ χαιρέτισε τους Ευρωπαίους νησιώτες εταίρους από την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Εσθονία, την Ιταλία, την Κροατία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, τονίζοντας την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των πράσινων επαγγελμάτων, ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να παραμείνουν οι νέοι στα νησιά, εργαζόμενοι σε τομείς που διασφαλίζουν τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξή τους.

“Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πράσινη μετάβαση σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, η οποία θα διασφαλίζει την ευημερία και την υγεία των πολιτών παρέχοντας παράλληλα εγγυήσεις για την ποιότητα των νησιωτικών οικοσυστημάτων” σημειώνει ο δήμος και προσθέτει:

“Στο πλαίσιο της συνάντησης οι Ευρωπαίοι νησιώτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξενάγηση στο Κάστρο της Χώρας, να γευματίσουν στον Κυνίδαρο, να επισκεφτούν τα αρχαία λατομεία μαρμάρου (περιοχή Φλεριό Μέλανες) και το ελαιοτριβείο των Εγγαρών. Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις εκτιμώντας τις ομορφιές του νησιού αναγνωρίζοντας τη σημαντική δυνατότητά του για ανάπτυξη δραστηριοτήτων βιώσιμου τουρισμού”.

(Visited 253 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*