Νάξος: Σε εξέλιξη το τριήμερο αφιέρωμα στον Ι. Καμπανέλλη – Η έναρξη του αφιερώματος (video)

Newsroom
03/06/2022 23:13
 
 
 

 

Σε εξέλιξη είναι το τριήμερο αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που πραγματοποιείται στη Νάξο, γενέτειρα του μεγάλου Θεατρικού Συγγραφέα, από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου.
Το αφιέρωμα με τίτλο «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος» πραγματοποιείται στο θερινό Κινηματογράφο «Cine Naxos» και η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Συγκινητική ήταν η πρώτη βραδιά κατά την έναρξη του αφιερώματος, την Πέμπτη το βράδυ όπου μέσα από τους ομιλητές και το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, ξύπνησαν μνήμες για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Για τον Θεατρικό Συγγραφέα μίλησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Γιώργος Τσεμπερόπουλος ενώ ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος παρουσίασε το βιβλίο του «Ο Ι. Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος».

Πρωτύτερα, κατά την έναρξη του αφιερώματος, χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς και η κόρη του μεγάλου Θεατρικού μας Συγγραφέα Κατερίνα Καμπανέλλη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η προβολή του πρώτου μέρους του ντοκιμαντέρ Μονόγραμμα, Ι. Καμπανέλλης και αμέσως μετά η προβολή της ταινίας «Το αμαξάκι» που το σενάριο έχει γράψει ο Ι. Καμπανέλλης και έχει σκηνοθετήσει ο Ντίνος Δημόπουλος.

Λιγοστός ο κόσμος που παραβρέθηκε στο Cine Naxos κατά την πρώτη ημέρα του αφιερώματος ενώ μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου και μέλη της Επιτροπής του δήμου για το «Λογοτεχνικό έτος 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Δείτε το βίντεο:

Το αφιέρωμα συνεχίστηκε την Παρασκευή το βράδυ όπου η σκηνοθέτης Κατερίνα Πολυχρονοπούλου μίλησε με θέμα «Η ποίηση στο έργο του Ι. Καμπανέλλη». Ακολούθησε η προβολή του 2ου μέρους του ντοκιμαντέρ Μονόγραμμα, Ι. Καμπανέλλης και αμέσως μετά ο Ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Καλαντίδης μίλησε με θέμα «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» Απ’ το θέατρο στον κινηματογράφο.

Η δεύτερη βραδιά του αφιερώματος «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος» έκλεισε με την προβολή δύο ημίωρων ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Νώντα Σαρλή.
«Με κίτρινο άστρο στην καρδιά» για το θεατρικό έργο του Καμπανέλλη και
«Ο κινηματογράφος του Ι. Καμπανέλλη» για το κινηματογραφικό έργο του Ι. Καμπανέλλη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το Σάββατο 4 Ιουνίου το αφιέρωμα θα ρίξει αυλαία με προβολή ντοκιμαντέρ και της ταινίας «Σκιές στην άμμο» καθώς και το χαιρετισμό της Ιουλίας Μαυρομμάτη – Χωματά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 4 Ιουνίου |Ώρα έναρξης 20.30
«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και η Νάξος»
• Προβολή του ημίωρου ντοκιμαντέρ “Η Νάξος του Ι. Καμπανέλλη”. Εισήγηση από τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Δ. Κιτσικούδη
Χαιρετισμός: Ιουλία Μαυρομμάτη – Χωματά
• Προβολή της ταινίας «ΣKIEΣ ΣTHN AMMO» (1970) – Ασπρόμαυρη – Διάρκεια 82′
Παραγωγή και σκηνοθεσία: Bασίλης Μαυρομάτης
Σενάριο: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης
Μουσική: Γιάννης Σπανός
Παίζουν: Καίτη Χωματά, Βασίλης Μαυρομάτης, Μιχάλης Βιολάρης, Τρύφων Καρατζάς, Γιάννης Τότσικας, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Αλέξης Γεωργίο

Να σημειωθεί ότι τις παραπάνω εκδηλώσεις διοργανώνουν η επιτροπή δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου και του κινηματογράφου «Cine Naxos». Τελούν υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης».

(Visited 271 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*