Δ. Καπούνης προς Χ. Σταϊκούρα: «Άλλο δεν αντέχουμε, προστατέψτε μας!» (video)

Newsroom
15/06/2022 16:00
 
 
 

Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει αντοχές να αντεπεξέλθει στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της ακρίβειας τόνισε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου Δημήτρης Καπούνης, σε συζήτηση που είχαν οι δύο τους στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

«Όλα έχουν πάει στα ύψη αυτήν την στιγμή. Υπάρχει τεράστιο θέμα όσον αφορά στο κόστος της κτηνοτροφίας, ο παραγωγός έχει φτάσει στο τέλος του! Δεν έχουν παρθεί μέτρα! Το προτέρημά μας, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τώρα έχει μετατραπεί σε μειονέκτημα. Πρέπει να προστατευθούν τα Π.Ο.Π. προϊόντα και ειδικά οι νησιωτικές και οι άγονες γραμμές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καπούνης, ενώ ρώτησε ευθέως τον κ. Υπουργό εάν υπάρχει περίπτωση να δοθεί μεγαλύτερη επιδότηση στα μεταφορικά για τα νησιά, να μειωθεί το κόστος στο πετρέλαιο και να επιστραφεί στους αγρότες η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

Ερώτημα απηύθυνε στον κ. Υπουργό και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος Στέλιος Ζαχαράτος, ο οποίος είπε: «Πρέπει να πάρουμε μια επιδότηση, δεν γίνεται αλλιώς. Οι τιμές των ζωοτροφών έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Μπορούμε να κρατήσουμε τα ζώα μας ή να τα παρατήσουμε και να βρούμε να κάνουμε κάτι άλλο;».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες διευρυμένες πρωτοβουλίες για τον κτηνοτροφικό τομέα, ενώ ξεκαθάρισε πως υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Ενέργειας σε ό,τι αφορά στο κόστος ενέργειας για τον πρωτογενή τομέα.

Δείτε το απόσπασμα

(Visited 277 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*