Νάξος: Οξυμένο το πρόβλημα με τα κουνούπια – Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα

Newsroom
15/06/2022 22:39
 
 
 

 

Έντονο είναι εφέτος το πρόβλημα με τα κουνούπια στη Νάξο σύμφωνα με μαρτυρίες επιχειρηματιών του νησιού. Όπως αναφέρουν, τα κουνούπια δυσκολεύουν τη ζωή τόσο των κατοίκων όσο και των παραθεριστών και επιπλέον δυσφημούν το νησί.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος ναι μεν έχει προχωρήσει σε ψεκασμούς, τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά αφού περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τα ενοχλητικά και συνάμα επικίνδυνα έντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ολόκληρο το νησί και κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε λιμνάζοντα ύδατα, στις οποίες είναι και οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις (Στελίδα, Άγιος Προκόπιος, Καστράκι, Μικρή Βίγλα κ.λπ.).

Οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους καταπολέμησης, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά αφού όπως φαίνεται οι όποιοι ψεκασμοί κι αν έγιναν από το δήμο, δεν κατάφεραν αν όχι να εξαλείψουν, να περιορίσουν τον πληθυσμό των κουνουπιών.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως φορέας διαχείρισης της απεντόμωσης (κουνουποκτονίας), θα πρέπει να δει σοβαρά το ζήτημα και άμεσα να λάβει τα μέτρα του για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο είναι ιδιαίτερα οξυμένο αν και ακόμα βρισκόμαστε στον Ιούνιο.

(Visited 850 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*