Πανελλαδική δυσφήμιση της Νάξου για την κατάσταση με τα σκουπίδια

Πορτάρα
Newsroom
16/06/2022 22:33
 
 
 

 

«Ο τουρισμός των σκουπιδιών» τιτλοφορείται το άρθρο του δημοσιογράφου Ηλία Κανέλλη στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Τα Νέα» στη σημερινή (16 Ιουνίου) έκδοση, που αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί με τα σκουπίδια.

Ήταν ζήτημα χρόνου το θέμα να πάρει διαστάσεις αφού η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη στο νησί και καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών συνοδευόμενων από τις σχετικές φωτογραφίες με ξέχειλους κάδους και σκουπίδια παντού.

Ο δημοσιογράφος από «Τα Νέα» επισκέφτηκε πρόσφατα τη Νάξο και ιδού τι αναφέρει στο άρθρο του:

«Ο τουρισμός των σκουπιδιών
Μια σύντομη απόδραση στη Νάξο, έναν από τους κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς από την πρωτεύουσα με απίστευτα όμορφες παραλίες, είναι αρκετή για να καταγράψει κανείς τις μόνιμες εστίες δυσφήμησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Βασικότερη όλων, τα σκουπίδια.

Περπατώντας στο νησί μού έκανε εντύπωση η αδιαφορία για την παρατημένη σκουπιδιαρία όπου λάχει. Ιδίως από την Πλάκα μέχρι το Καστράκι η κατάσταση σε μερικά σημεία είναι αφόρητη. Κάδοι ξέχειλοι εκτεθειμένοι μέσα στον ήλιο, με αποφάγια κυρίως που αποσυντίθενται, απ’ όπου η αποφορά είναι έντονη και μόνιμη. Σε μερικές περιπτώσεις, σε σημεία για παράδειγμα της Μικρής Βίγλας, η κατάσταση αυτή είναι μέσα σε οικισμούς, πλάι σε καφενεία και εστιατόρια. Στην Πλάκα, πλάι στην παραλία. Συνήθως, πλάι στους κάδους βρίσκονται μικρές χωματερές, που σχηματίζονται από παρατημένα καιρό βαριά αντικείμενα, γύρω από τα οποία μαζεύονται ντενεκεδάκια, πλαστικά, βρωμιές.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο και απορώ που οι Ναξιώτες, οι οποίοι πληρώνουν όχι ευκαταφρόνητα τέλη, ανέχονται αυτή την κατάσταση. Η Νάξος έχει χώρους να κρυφτούν και να αποθηκευτούν τα σκουπίδια. Οι τοπικοί άρχοντες, που προσδοκούν πολλά από τον τουρισμό, δεν ντρέπονται να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα στους ξένους τους;».

(Visited 2.498 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*