Οι «Χορονάξιοι» παρουσιάζουν την «Τρελή του Σαγιώ» – Υπέροχη παράσταση, υπέροχες ερμηνείες (video+φώτος)

Η τρελή του Σαγιώ
Newsroom
18/06/2022 02:29
 
 
 

 

Το θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, «Η τρελή του Σαγιώ» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα της Νάξου «Χορονάξιοι», σε σκηνοθεσία της Φιλίππας Καραμολέγκου.

Η τρελή του Σαγιώ

Οι πρώτες τρεις παραστάσεις δόθηκαν με επιτυχία στον προαύλιο χώρο της σχολής Ουρσουλινών την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου ενώ συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η τρελή του Σαγιώ

Οι «Χορονάξιοι» δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νάξου να απολαύσουν μια διαχρονική θεατρική παράσταση.

Οι ερμηνείες καταπληκτικές και τα σχόλια όλων όσοι ήδη την παρακολούθησαν ήταν όλα θετικά.
Στον ομώνυμο ρόλο της «Τρελής του Σαγιώ», η Νατάσσα Παράσχου.

Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ

Επίσης παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Παρασκευή Ανευλαβή, Μιχάλης Καλαϊτζής, Νίκος Καραβίας, Ελένη Καφρίτσα, Μαρία Κιτσιλή, Πέτρος Μανδηλαράς, Κώστας Παγώνης, Αννα Παντελάκη, Αννα Ραγκούση, Αθηνά Σαντοριναίου, Νίκος Σορώκος.
Σκηνογραφία και γραφιστικά: Elena Zapata
Διδασκαλία τραγουδιού-φωνητικής: Χρυσόστομος Καλογριδάκης

Υπέροχο και το τραγούδι της παράστασης, τους στίχους του οποίου έγραψε η Σοφία Χερουβείμ.

Η υπόθεση του έργου

Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ

Η Ωρελί, η τρελή του Σαγιώ, ενσάρκωση της ανεπιτήδευτης, ρομαντικής και αλαφροΐσκιωτης φύσης, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας κυνικών επιχειρηματιών, που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού με στόχο να πλουτίσουν από το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται σε αυτό. Η Ωρελί κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

Ο Jean Giraudoux συγγράφει την «Τρελή του Σαγιώ» μέσα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1943. Διπλωμάτης ο ίδιος, γνωρίζει από κοντά τον παραλογισμό του πολέμου. Έτσι εκθέτει όλα τα ερωτήματα του μέσα από αυτό το θεατρικό κείμενο.

Περισσότερες φωτογραφίες

Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ Η τρελή του Σαγιώ

(Visited 1.275 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*