Το 1ο Naxos Tango Festival ξεκινάει το καλλιτεχνικό του ταξίδι… (πρόγραμμα)

Newsroom
22/06/2022 01:25
 
 
 

 

Το 1ο Naxos Tango Festival ξεκινάει το καλλιτεχνικό του ταξίδι και μας συστήνει την κουλτούρα του Tango με δράσεις που διαδραματίζονται μεταξύ 22-26 Ιουνίου στην Χώρα της Νάξου!

Μια πρωτοβουλία της Tangopolis –σχολή χορού/χώρος τέχνης στην Αθήνα, ιδιοκτήτες της οποίας είναι ο Διονύσης Θεοδωρόπουλος και η Χλόη Θεοδωροπούλου, του Travel Centre Cig, ταξιδιωτικού γραφείου που δραστηριοποιείται με επιτυχία για πάνω από 2 δεκαετίες στον τομέα του τουρισμού και του Συλλόγου Γυναικών Νάξου, ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο που δραστηριοποιείται κοινωνικά και πολιτιστικά στη Νάξο από το 1986.

Η τολμηρή ιδέα φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει μια γέφυρα τουρισμού και πολιτισμού με σημείο συνάντησης το πολλά υποσχόμενο νησί της Νάξου με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις φυσικές ομορφιές, για τους λάτρεις του Tango και του θεματικού τουρισμού, που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του κόσμου αναζητώντας καινοτόμες, ποιοτικές και υψηλής αισθητικής προτάσεις.

Μαθήματα Tango για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες από έμπειρους δασκάλους με διεθνή καταξίωση, δωρεάν σεμινάριο για τους εφήβους της Νάξου, βραδιές χορού Tango (milongas) με shows και καταξιωμένους DJs, μαθήματα Yoga σε παραλία από πιστοποιημένες δασκάλες και φυσικά την πρεμιέρα της μουσικο-χορευτικής παράστασης «Helene» από τη νεοσύστατη ομάδα TangoVoz του Διονύση Θεοδωρόπουλου και της Χλόης Θεοδωροπούλου.

Η σπουδαία τραγωδία «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη έχει αποτελέσει έμπνευση και μελέτη του μυθιστοριογράφου δημοσιογράφου Τάκη Θεοδωρόπουλου πάνω στην οποία βασίστηκε η δημιουργία του έργου «HELENE», «ντυμένη» από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Κώστα Βλαχόπουλου που συνοδεύουν χρωματική φυσαρμόνικα και κλασσική κιθάρα.

Αρωγοί στην πρωτοβουλία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η Σχολική Επιτροπή του 1ου Γυμνασίου Νάξου, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και η BLUE STAR FERRIES.

Τέλος, καταξιωμένοι επιχειρηματίες του νησιού συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή διοργάνωση του FESTIVAL στοχεύοντας στην καθιέρωσή του μακροπρόθεσμα σε μια κυψέλη δημιουργικότητας με διεθνή χαρακτήρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Κεντρική πλατεία της Χώρας (πλατεία Μανδηλαρά) «Helene» Spoiler 20λεπτο Πέμπτη 23/6 ώρα: 21:00
• Μουσικο-χορευτική παράσταση «Helene»
Παρασκευή 24/6. Σάββατο 25/6, Κυριακή 26/6 ώρα: 21:00 στο προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χώρας | Είσοδος Ελεύθερη
• Σεμινάριο Tango για τους εφήβους του νησιού Παρασκευή 24/6 ώρα:18:45 | 1ο Γυμνάσιο Χώρας Νάξου. Είσοδος Ελεύθερη
• Μαθήματα Tango για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες από έμπειρους δασκάλους με διεθνή καταξίωση, βραδιές χορού Tango με συγκεκριμένη δομή (milongas) με shows και καλεσμένους καταξιωμένους DJs | καθημερινά 23-26/6 | 1ο Γυμνάσιο Χώρας Νάξου
• μαθήματα Yoga από πιστοποιημένες δασκάλες! παραλία του Αγ. Γεωργίου Επικοινωνία: 6985161796

(Visited 660 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*