Νάξος: Και «χρυσάφι» οι ναυαγοσώστες …και άφαντοι μέχρι σήμερα – 370.000€ για την κάλυψη πέντε παραλιών!

Newsroom
23/06/2022 00:10
 
 
 

 

Ναυαγοσώστες «χρυσάφι» θα πληρώσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων …εάν και εφόσον αυτοί θα εγκατασταθούν στις παραλίες του νησιού…

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η ναυαγοσωστική κάλυψη σε πέντε πολυσύχναστες παραλίες της Νάξου, θα κοστίσει φέτος στους δημότες 370.607,23€, ποσό παραπάνω από τριπλάσιο από όσα ο δήμος πλήρωσε για τις ίδιες παραλίες το 2018!

Η κατάσταση όπως φαίνεται έχει ξεφύγει και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καμία κίνηση δεν έχει κάνει, προκειμένου να λύσει το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του νησιού οικονομικότερα, παρά το γεγονός ότι από το παρελθόν έχει γίνει δέκτης σκληρής κριτικής για το συγκεκριμένο θέμα.

Τι λέει η μελέτη παροχής υπηρεσιών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη (πέντε) πολυσύχναστων παραλιών της Νάξου για το 2022

Η μελέτη παροχής υπηρεσιών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών έτους 2022, αφορά την υπηρεσία για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών Άγιος Γεώργιος, Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα, Μάραγκας και Πλάκα, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις και επομένως επιβάλλεται η επιτήρησή τους από ναυαγοσώστες.

Οι παραπάνω παραλίες θα καλυφθούν από έντεκα ναυαγοσώστες, ένα συντονιστή, δύο χειριστές σκάφους και δύο επιπλέον ναυαγοσώστες για την κάλυψη των ρεπό.

Ο προϋπολογισμός για τα παραπάνω και για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, φέτος έχει εκτιναχθεί στα 370.607,23€, όταν το 2018 για τις ίδιες παραλίες και τους ίδιους πύργους και ναυαγοσώστες ήταν 121.000 ευρώ!

Η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πέντε παραλιών το 2028

Και «χρυσάφι» οι ναυαγοσώστες …και άφαντοι μέχρι σήμερα

Σήμερα 22 Ιουνίου και παρότι η τουριστική περίοδος φέτος έχει ανοίξει από νωρίς, η δημοτική αρχή δε φρόντισε ώστε οι παραλίες του νησιού να έχουν εγκαίρως ναυαγοσωστική κάλυψη, ως όφειλε να είχε πράξει, ρισκάροντας την ασφάλεια των λουόμενων.

Βέβαια το γεγονός δεν προκαλεί καμία εντύπωση πλέον αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και δε φαίνεται «να ιδρώνει κανένα αυτί» παρά το γεγονός ότι για ακόμα μία χρονιά ο δήμος κινδυνεύει να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα λόγω της μη έγκαιρης ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα για τη ναυαγοσωστική κάλυψη 2022 του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (από το site του δήμου):

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ 2022
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ 2022

(Visited 1.083 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*