Swan ALERT! Αναζητείται μωρό κύκνος στην περιοχή της Λαγκούνας!

Newsroom
23/06/2022 11:42
 
 
 

 

Τη βοήθεια όλων μας ζητά ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου προκειμένου να βρεθεί ένα μωρό κυκνάκι που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή της Λαγκούνας.

Το πτηνό είναι το ένα από τα δυο μικρά μιας οικογένειας κύκνων (Βουβόκυκνοι Cygnus olor) που έχει τη φωλιά του στην ευρύτερη περιοχή της αλυκής εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στη Χώρα της Νάξου.

Το ζευγάρι των κύκνων εγκαταστάθηκε εκεί στις αρχές του φετινού Γενάρη, ξεκίνησε τη φωλεοποίηση και στις 14 Μαΐου μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους του Συλλόγου, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, παρατηρούσαν διακριτικά τα υπέροχα αυτά πτηνά : 6 μωρά κυκνάκια κολυμπούσαν με τους γονείς τους στην αλυκή.

Η διακριτική – και καθημερινή πλέον – παρατήρηση της οικογένειας και των μικρών συνεχίστηκε, με τον Σύλλογο να τονίζει ότι η παρουσία τους στη Νάξο αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο που, για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνει τη μεγάλη σημασία αυτού του υγρότοπου.

Από τα έξι μικρά, μόνο δύο κατάφεραν να επιβιώσουν και πριν δυο μέρες προσπάθησαν να κινηθούν προς την θαλάσσια περιοχή “Λαγκούνα”, πιθανότατα προς αναζήτηση τροφής και χαμηλότερης θερμοκρασίας νερού, όπου περαστικοί τα εντόπισαν και ενημέρωσαν τον Σύλλογο, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι “η όχληση από τους γνωστούς παράγοντες ήταν τέτοια στο, κατά τα άλλα, “Καταφύγιο” Άγριας Ζωής, που ανάγκασε τους γονείς να φύγουν εγκαταλείποντας τα μικρά στην περιοχή της Λαγκούνας”.

Τελικά, βρέθηκε μόνο το ένα που μεταφέρθηκε άμεσα στο σημείο όπου βρίσκονταν οι γονείς του και άνθρωποι του Συλλόγου παρέμειναν εκεί μέχρι να είναι βέβαιοι για την επανασύνδεσή τους.

Ωστόσο, ζητείται η συνδρομή όλων μας στην έρευνα για τον εντοπισμό του δεύτερου μικρού κύκνου, γι’ αυτό και παρακαλούνται όσοι και όσες κυκλοφορούν στην περιοχή να είναι προσεκτικοί/προσεκτικές και εάν εντοπίσουν το άτυχο μικρό, να καλέσουν αμέσως στο 0030 697 679 7070.

(Visited 558 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*