Θλιβερό τέλος για το κυκνάκι που αγνοούνταν: Βρέθηκε νεκρό στη Λαγκούνα…

Newsroom
24/06/2022 17:28
 
 
 

Αυτό που όλοι απευχόμασταν κι ελπίζαμε να μην γίνει, τελικά δεν αποφεύχθηκε: το δεύτερο κυκνάκι που αγνοούνταν τις τελευταίες μέρες βρέθηκε νεκρό στη Λαγκούνα…

Θλίψη, οργή κι απογοήτευση για τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, ο οποίος όχι μόνο πρωτοστάτησε στην προστασία του ζευγαριού των κύκνων που “ξεχειμώνιασε” στην ευρύτερη περιοχή της αλυκής εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής και δημιούργησε εκεί την οικογένειά του, αλλά προσπάθησε να κινητοποιήσει και την τοπική κοινωνία ώστε να βρεθεί το χαμένο κυκνάκι.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Σύλλογος γράφει:

Μια θλιβερή ιστορία, πόσο σκληρή είναι η επιβίωση των άγριων ζώων και πόσο την δυσχεραίνουμε, με την άγνοια, την αδιαφορία και την απληστία μας.

Νεκρό βρέθηκε τελικά το δεύτερο κυκνάκι στη Λαγκούνα.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειές μας, το κατά τα άλλα Καταφύγιο Άγριας Ζωής δεν αποδείχθηκε φιλόξενο για το ζευγάρι των Κύκνων, αλλά ένας χώρος τρόμου από αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το κέφι τους αδιαφορώντας για τα άλλα πλάσματα που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Μετά από όλα αυτά, το ζευγάρι των Κύκνων που όλοι καμαρώναμε αποχώρησε αδυνατώντας πλέον να ανταπεξέλθει στον ρόλο των γονέων.

Δηλώνουμε την θλίψη ,την οργή και την απογοήτευσή μας για τα όσα συμβαίνουν στην Αλυκή και θα κάνουμε τα πάντα ώστε του χρόνου τα πανέμορφα αυτά πτηνά να βρουν ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον, όπως άλλωστε επιβάλει η νομοθεσία…

(Visited 685 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*