Νάξος: SOS από λουόμενους για τα σκάφη που …κινούνται δίπλα τους ενώ κολυμπούν

Newsroom
04/07/2022 20:46
 
 
 

 

Όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες για το φαινόμενο που παρατηρείται σε πολυσύχναστες παραλίες της Νάξου όπου δεκάδες σκάφη αναψυχής πλησιάζουν επικίνδυνα την ακτή, μια ανάσα από εκεί που κάνουν το μπάνιο τους οι λουόμενοι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το φαινόμενο μέρα με τη μέρα είναι ιδιαίτερα έντονο κυρίως στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου και είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ακόμη και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού ώστε να κάνουν τα δέοντα για να μην παρατηρείται το φαινόμενο.

Πολλοί λουόμενοι καλούν το Λιμεναρχείο το οποίο καταφθάνει στη θαλάσσια περιοχή και προχωράει στις απαραίτητες συστάσεις όμως αυτό δεν είναι αρκετό όπως λένε αγανακτισμένοι πολίτες που φοβούνται να μη συμβεί κάποιο ατύχημα.

Στις παραπάνω πολυσύχναστες θαλάσσιες περιοχές δεν υπάρχουν σημαδούρες οριοθέτησης για το μέχρι που μπορούν να πλησιάζουν την ακτή τα τουριστικά σκάφη, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια άναρχη κατάσταση όπως περιγράφουν αναγνώστες του naxostimes.gr.

«Υπάρχουν δεκάδες σκάφη που αράζουν καθημερινά στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου κυρίως στη δεξιά πλευρά της παραλίας, μια ανάσα από εμάς που κάνουμε το μπάνιο μας ενώ μικρά φουσκωτά πηγαινοφέρνουν κόσμο στην ακτή περνώντας ανάμεσα από τους λουόμενους. Στο όλο σκηνικό προσθέτονται και τα jet ski που κάνουν βόλτες δίπλα μας… Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι του δήμου να παρέμβουν και να λύσουν το ζήτημα» σημειώνουν παραθεριστές στο naxostimes.gr.

Από μέρα σε μέρα οι σημαδούρες

Το θέμα όπως είναι φυσικό έχει γίνει γνωστό τόσο στο Λιμεναρχείο Νάξου που δέχεται συνεχώς κλήσεις και παράπονα για τα παραπάνω, όσο και στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε με το Λιμενάρχη Νάξου, μας γνωστοποίησε ότι από μέρα σε μέρα θα μπουν σημαδούρες οριοθέτησης. «Όπως μας έχει ενημερώσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να τοποθετηθούν οι σημαδούρες» σημείωσε ο Λιμενάρχης Νάξου κ. Αλέξης Αποστολόπουλος.

Υπεύθυνος για το θέμα είναι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θα έπρεπε εγκαίρως να έχει φροντίσει ώστε το νησί να είναι έτοιμο να δεχτεί τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του και μάλιστα τη στιγμή που όλες οι ενδείξεις ήταν για μία ιδιαίτερα δυνατή σεζόν με πολλούς επισκέπτες.

Αντ’ αυτού τα προβλήματα ξεπερνούν το ένα το άλλο και τελειωμό δεν έχουν, όπως το θέμα με τους ναυαγοσώστες που όπως όλα δείχνουν είναι σχεδόν αδύνατον να τοποθετηθούν φέτος στις παραλίες του νησιού.

*(φωτογραφία: Αποστόλης Καρεγλάς – παραλία Αγίου Προκοπίου)

(Visited 1.003 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*