Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Χορευτικού Ομίλου Φοιτητών στη Νάξο (πρόγραμμα)

Newsroom
06/07/2022 16:08
 
 
 

 

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών (Χ.Ο.Φ.) στη Νάξο από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου. Στο πολιτιστικοό αυτό τριήμερο στη Νάξο, στο οποίο εντάσσεται και το 6ο φεστιβάλ Νάξου «Ματθαίος Μάντζιος», με γενικό τίτλο «Θυμόμαστε και Χορεύουμε…» θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και  τοπικούς φορείς.

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει και η φιλοξενούμενη χορευτική ομάδα «Χοροπατήματα» από το Γαλάτσι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

– Στις 15/7 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί χορευτική εκδήλωση στην Απείρανθο σε συνεργασία με τον Απεραθίτικο Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα Φανάρια».

– Στις 16/7 ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Κόρωνο με τίτλο «Νάξος Ελαίας Γη» , στο πλαίσιο και των εκδηλώσεων για την πολιούχο του χωριού Αγία Μαρίνα, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Οργανισμό Κορώνου Νάξου.

– Στις 17/7 ημέρα Κυριακή και ώρα 21.00, δεδομένου του γεγονότος ότι το 2022 είναι έτος «Ιάκωβου Καμπανέλλη», σε συνεννόηση και συνεργασία με το Αρχείο Καμπανέλλη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Πρωτοπαπαδάκη στη Χώρα, με τίτλο «Χορός πάνω στα βράχια», αφιερωμένη στους τόπους-σταθμούς της οικογένειας Καμπανέλλη.

– Τέλος, το Σάββατο 16/7 και την Κυριακή 17/7 το πρωί θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές-επισκέψεις στην Γεροντοελιά τ’ Αδησσαρού, στο ναό της Δήμητρας στο Σαγκρί, στην εκκλησία «Παναγία Δροσιανή» στη Μονή, στα λαογραφικά μουσεία Καλόξυλου και Φιλωτίου και σε ελαιοτριβεία στον Δαμαλά και στον Δαμαριώνα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό.

Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών (Χ.Ο.Φ.)

Ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών (Χ.Ο.Φ.) δημιουργήθηκε το 2002, με μέριμνα την έρευνα και διδασκαλία των παραδοσιακών ελληνικών χορών και την παρουσίασή τους σε επιλεγμένες εκδηλώσεις. Έγινε σύλλογος το 2004 και έχει έδρα την Κόρωνο, αλλά δραστηριοποιείται και με το παράρτημα Γαλατσίου στην Αθήνα, στην επαρχία καθώς και εκτός Ελλάδας.

Το δυναμικό του Χ.Ο.Φ. αποτελείται από χορευτές και μουσικούς με μεγάλη εμπειρία και πολυετή παρουσία στον χώρο του ελληνικού χορού. Η οργάνωση και η δυναμική παρουσία του σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία οποιασδήποτε εκδήλωσης αναλαμβάνει.

Μέσω της έρευνας, της πιστής παρουσίασης των παραδοσιακών μας χορών και δρωμένων και της σεμιναριακής διδασκαλίας των, ο Χ.Ο.Φ. συμβάλει στην διατήρηση, διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.xof.gr) και στην σελίδα του στο facebook.

 

(Visited 961 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*